Det betyr at heng og fjellsider som er brattere enn 30 grader - og nærliggende områder under slike heng - må unngås helt til snøen har stabilisert seg.

– Vind og nedbør som snø skaper hovedproblemet i hele Sør-Norge i dag og tirsdag. Fersk foksnø, og mye av den, går igjen som skredproblem. Mange steder får roligere vær tirsdag, noe som sannsynligvis vil friste mange til å ferdes til fjells. Men vi opprettholder faregrad tre, og oppfordrer alle til å unngå skredterreng også tirsdag, sier vaktleder i skredvarslingstjenesten varsom.no, Tommy Skårholen, til Fri Flyt.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

ANALYSERER: Observatører fra Varsom vurderer skredfaren ved Snødalen på Sunnmøre. Her er det brudd 50 centimeter ned i snøddeket. Foto: regobs.no/Kaspersen.
ANALYSERER: Observatører fra Varsom vurderer skredfaren ved Snødalen på Sunnmøre. Her er det brudd 50 centimeter ned i snøddeket. Foto: regobs.no/Kaspersen.

Vurderer fortløpende

Faregrad tre - betydelig- er statistisk den farligste faregraden, som tar flest liv i skredulykker. 

Skårholen har et lite håp om litt enklere forhold onsdag, men understreker at det slett ikke er garantert.

– Det er mer vær på vei inn, så vi kan ikke si noe sikkert ennå, sier han.

På fastlandet nord for Dovre er skredforholdene greiere, etter at mildvær etterfulgt av lavere temperaturer har bidratt til å stabilisere snøen.

Men på Svalbard er forholdene krevende, også her meldes det faregrad tre de neste dagene.

– Det har gått flere store og svært store skred på Svalbard. Vi har en mistanke om at vedvarende svakt lag skaper problemer der oppe. Det undersøkes as we speak, sier vaktlederen.

– Hva med Sør-Norge, har dere fått rapporter om skredhendelser her?

– Det har - heldigvis - vært veldig stille og rolig. Vi har heller ikke fått inn så mange observasjoner på regobs, noe som er litt overraskende med tanke på hvor mange som er ute.