Det var et turfølge på seks personer som lørdag formiddag var på tur på  på Omnfjellet i Orkland i Trøndelag, vest for Orkanger.

Da de skulle kjøre ned en fjellside på turen, kjørte tre av dem først.

Annonse

Da løsnet snøskredet, og alle tre ble tatt. En av dem ble begravd, men alle skal være uskadd, opplyser operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt.

Det var Adressa som først meldte saken.

– De tre som kjørte ned ble tatt av et snøskred. Den ene av dem som stod igjen greide å følge ferden til personen som forsvant. Da skredet stanset, greide han å peke ut stedet, sier Volden til lokalavisa.

– Under en halv meter snø fant de personen som var tatt av skredet. De har hatt utrolig flaks. Det var de enige i selv, sier han videre.

Turfølget skal ha varslet om skredet selv. Området skredet gikk i, er ikke en del av Varsoms regiondekning. Men det har snødd mye i Trøndelag den siste tiden. Nærmeste område er Trollheimen, som har faregrad 3 lørdag, betydelig skredfare.

– Krevende forhold, ferdsel i bratt terreng krever erfaring og kunnskap. I tillegg til ustabile nysnøflak finnes det vedvarende svake lag i snødekket noen stader, står det på Varsom.

Lørdag gikk det også et snøskred på Gaustatoppen. Personen ble ikke skadet, og fikk hjelp av andre skikjørere til å komme seg ut av området, ifølge NRK.