OPPDATERING SØNDAG: Det var Robin Karlsen (31) fra Nordland og Bjørg Kathrine Batalden (57) som omkom i skredet. De var på skitur da de ble tatt i skredet.

En mann i 30-årene og en kvinne i 50-årene omkom lørdag i et snøskred på Jan Mayen.

Annonse

Det opplyser Nordland politidistrikt i en pressemelding lørdag kveld.

– Tre personer var på tur i området da skredet gikk. De var kolleger, men hadde fri og var ute og trente til en ekspedisjon, sier operasjonsleder Remi Johansen til VG.

Lørdag har det snødd og vært kraftig vind på den arktiske øya. Det var tre personer som var på tur sammen. Den tredje personen kom seg løs fra skredet, og fikk varslet. 

Politiet fikk melding oms skredet klokken 16.50, via Hovedredningssentralen Nord Norge. Redningsmannskapet fra Forsvarets base på Jan Mayen begynte å lete. Da letemannskapene kom frem like før halv seks lørdag kveld, ble de to omkomne funnet. 

Jan Mayen administreres av Fylkesmannen i Nordland, men er altså ikke en del av Nordland fylke. I tillegg til Forsvarets base, er det også flere meteorologer stasjonert på øya, som ligger nord for Island.

Det er uklart nøyaktig hvor personene har gått på tur, eller hvilket fremkomstmiddel de har brukt. Men det finnes flere toppturer på øya. Øyas høyeste punkt er 2 277 meter over havet.