Ifølge adressa.no hadde kvinnen overkroppen over snøen og kommuniserte med turvenninnnen sin, men hun ble altså sittende fast i snøen etter et snøskred.

Hendelsen ble meldt inn til Hovedredningssentralen (HRS) klokka 13.55 fredag ettermiddag, og store redningsmannskaper rykket ut, inkludert ambulansehelikopter fra Trondheim og redningshelikopter fra Ørland.

Annonse

«Uvisst omfang. HRS og nødetater er varslet og nødetater er på veg til stedet», skrev politiet på Twitter innledningsvis. 

Adressa klokken 14.19 at damen var gravd løs fra snøen. Det skal ikke være snakk om noen personskade. Det skal ikke være noe som indikerer at flere er tatt i skredet.

Da ble situasjonen beskrevet som uavklart, og alle nødetater rykket ut til skredhendelsen. Like etter kom meldingen om at kvinnen hadde overkroppen fri.

Hårskallen (735 moh) ligger sørøst for Levanger i gamle Nord-Trøndelag fylke. Fjellet er det høyeste i Levanger kommune. Varsom.no har ikke skredvarsling for denne regionen, hvor det har kommet mye nysnø de siste dagene.