Møre og Romsdal politidistrikt bekrefter dødsfallet i samråd med pårørende på Twitter klokken 20.41. fredag kveld.

Ytterligere én person er alvorlig skadet etter snøskredet på Moeanebba i isfjorden. Den tredje personen kom unna med lettere skader, skriver VG.

Annonse

De tre personene var i et turfølge, og samtlige skal være fra Sverige, ifølge politiet.

Det ble tidligere fredag meldt om at to personer var alvorlig skadet etter snøskredet i Møre og Romsdal. Politiet meldte først om skredet klokken 13.27 fredag ettermiddag.

– Alt tyder på at han har vært under snømassene før han ble hentet ut, sier operasjonsleder Eivind Klokkersund ved Møre og Romsdal politidistrikt til NRK.

Vanskelige flyveforhold

– Veldig vanskelige flyforhold på stedet. En person fra luftambulansen har kommet frem til de skredtatte. Det jobbes med å få de ut, skrev politiet i Møre og Romsdal først på Twitter.

Rundt klokken 14:45 klarte luftambulansen å ta seg gjennom skylaget, skriver NRK.

Det skal være en turisthytte på toppen av fjellet hvor skredet har gått.

Like før klokken 17.30 opplyser politiet på Twitter at de to skadede er fraktet ut av rasområdet med helikopter og videre til sykehus. En tredje person ivaretas av lokal ambulanse og eventuelt legevakt. De tre var i et turfølge og er ifølge politiet fra Sverige, skriver VG.

MOANEBBA: Sommerbilde av det populære turfjellet Moanebba. Bilde: Google Earth
MOANEBBA: Sommerbilde av det populære turfjellet Moanebba. Bilde: Google Earth

Det er faregrad 2 og moderat skredfare i region Romsdal i følge varsom.no. I tillegg er det lokalt ustabile forhold. Varsom.no oppfordrer om å være forsiktig i le-områder med fersk fokksnø.

Moanebba er godt synlig med sin bratte, vestvendte vegg der den skiller Grøvdalen fra Dalsbygda. På grunn av sin fine beliggenhet med kort innmarsj og fantastiske utsikt er toppturen til Moanebba er en av de mest gåtte trimturene i området rundt Isfjorden.