OPPDATERT TORSDAG KVELD: Ingen av de fire skredtatte ble begravd, men en av dem ble skadet. Alle fire ble fraktet ned fra fjellet. 

Aadne Olsrud bor like ved fjellet, og er skredobservatør for varsom.no. Han skriver dette på facebooksiden Tamok Friends:

Annonse

Four skiers released an awalanche in Blåbærfjellet today.
No-one buried, one injured, all of them down from the mountain and taken care of now.
I would advice people to be careful in the treeline area and up, we have had 35 plus cm snowfall the later days combined with winds from northwest, several natural released awy's observed since last night.

STORT: Skredet gikk på Blåbærfjellet i Tamokdalen torsdag. Foto: Aadne Olsrud

Troms politidistrikt opplyser om at de har mottatt en melding om at det har gått et snøskred ved Blåbærfjellet rundt 12.30 i dag. Dette er i samme området som fire personer mistet livet i januar.

– Vi har fått forklart at det var et følge på fire, og at alle ble tatt av skredet. Én person traff en stein på ferden ned og skadet seg i fallet. Hvor langt de ble ført ned fjellsiden, vet vi foreløpig ikke. De andre tre er helt uskadd, forteller Nagel til Nordlys.

Den skade har blitt fraktet UNN Tromsø med helikopter.

Videre forteller Nagel til Nordlys at skredet har gått i omlag 1000 meters høyde, og at det er i samme området som forrige skred, der fire mennesker mistet livet i januar.

– Det er meldt inn tre skred tidligere i dag, iallfall ett av dem var selvutløst. Det sier noe om faregraden, som nå er på nivå tre. Vi oppfordrer alle til å være varsomme i skredfarlig terreng, eller i nærheten av slikt. Folk bør rett og slett vurdere om det i det hele tatt er nødvendig å ta turen, sier Nagel til Nordlys.

Blåbærfjellet er for øvrig samme fjell hvor fire personer omkom i snøskred tidligere i vinter.