I en pressemelding fra politiet søndag kveld ble det kjent at det var Martin Tollefsen (28) og Robin Lie Sørensen (26), begge to fra Tromsø, som omkom i snøskredet på Sofiatinden i Lyngen i Troms.

Navnene frigis i samråd med pårørende, skriver politiet.

Annonse

Det var rett før klokken 14.30 lørdag ettermiddag politiet fikk melding om snøskredet på Sofiatinden i Lyngen. Det var et turfølge som gikk den populære vårskituren som meldte fra. Etter en større redningsaksjon ble begge funnet i det store skredet.

Sofiatinden lyngen
STORT SKRED: Skredet på Sofiatinden er kategorisert som svært stort. Foto: Frode Hansen/Lyngen Røde Kors

Ble funnet halvannen meter ned

De ble kort tid etter bekreftet omkommet. Mennene skal ha blitt funnet rundt halvannen meter nede i snøen. 

– Det er en tragisk ulykke som berører oss alle. Det er to ungdommer i 20-årene som har omkommet. Jeg snakket med den ene familien, og det er ufattelig for dem, sier ordfører i Tromsø kommune, Gunnar Wilhelmsen, til VG.

Redningsaksjonen varte i flere timer, fordi det lenge var uklart om flere var tatt i skredet. Den ble avsluttet rundt klokken 17, etter søk med blant annet tre helikoptere.

Snøskred Sofiatinden
SKREDET: Det var her snøskredet gikk. Foto: Regobs

Stort skred

Snøskredet gikk på sørsiden av fjellet, og er kategorisert som svært stort. Det hadde en meter høy bruddkant, og var 100 meter bredt. Skredet  startet 1060 moh og sluttet på 697 moh, ifølge observasjonen på Regobs.

Sofiatinden er en populær og mye gått vårtur i Lyngen, men turen går i komplekst terreng. Stort sett hele normalruten går i skredterreng, og turen er rundt 35-40 grader, ifølge turbeskrivelsen fra Toppturer i Troms.

– Et lett tilgjengelig, spennende, men utfordrende skifjell som kan gi flott, bratt skikjøring fra toppen ned mot Kjosenfjorden, står det om turen.

Det var moderat skredfare, faregrad to, i Lyngen lørdag.