Ønsker bidrag til Skredkonferansen

– Mange har personlige opplevelser kan være nyttige

Skredkonferansen ønsker seg bidrag fra ivrige skifolk. Nå vil arrangøren å nå flere vanlige skientusiaster, både som deltakere og bidragsytere.

Sist oppdatert 7. juni 2023 kl 13.48
ØNSKER BIDRAG: Arrangøren etterlyser bidrag til høstens skredkonferanse - også fra folk som ikke er eksperter eller forskere på snøskred. Arkivfoto: Tore Meirik
ØNSKER BIDRAG: Arrangøren etterlyser bidrag til høstens skredkonferanse - også fra folk som ikke er eksperter eller forskere på snøskred. Arkivfoto: Tore Meirik

– Mange har personlige opplevelser kan være nyttige, interessante, lærerike og verdt å dele med andre, sier prosjektleder for skredkonferansen, Tor-Erik Moen.

Den norske skredkonferansen arrangeres annethvert år, og samler forskere, lærere, guider og eksperter fra hele Norden. Til årets konferanse, som finner sted i Oppdal den første helga i november, håper arrangøren å nå ut til enda flere vanlige skientusiaster.

– Konferansen er tenkt å nå ut til et bredt spekter av fjellfolk, og det er viktig at programmet reflekterer det. Stadig flere er interessert i snø, skred og tryggere ferdsel. Kunnskapsnivået hos vanlige skifolk er høyt, sier Moen, som nå jobber med å få inn bidrag til konferansen.

PROSJEKTLEDER: Tor-Erik Moen i Fri Flyt: Foto: Privat
PROSJEKTLEDER: Tor-Erik Moen i Fri Flyt: Foto: Privat

Han håper på bidrag fra et bredt lag av (ski)folket, og ikke bare eksperter.

– Så lenge den som presenterer informerer om grunnlaget en har for å snakke om sitt tema og at programkomiteen mener det er verdifullt, så har vi ingen kriterier for hvem som kan presentere. En god historie om en hendelse i fjellet kan for eksempel være et viktig bidrag til konferansen. Samtidig vet vi at dyktige forskere og andre som har dette som fagfelt også vil ta oss gjennom ny forskning og at konferansen på den måten kan være en arena for nytenking og diskusjon, sier prosjektlederen.

Fristen for å sende inn et såkalt abstract - altså et kort sammendrag av tema og innhold i presentasjonen - til Skredkonferansen er 30. juni

– Det er åpent for alle å sende inn, sier Moen.

– Tema for konferansen er ansvar, hvilke føringer legger det for hva som er aktuelt?

– Vi ønsker  en rød tråd i programmet, med ansvar som innfallsvinkel. Temaet er veldig aktuelt, både for vanlige skifolk, men også for en bransje med guider, for de som jobber med varsling, for redningstjenesten og for de som skal bestemme hvor vi skal få lov til å bo eller oppholde oss, sier Moen. 

Skredkonferansen arrangeres som et samarbeid mellom Den Norske Turistforening (DNT), Røde Kors, Norges Geotekniske Institutt (NGI) og Fri Flyt. 

Publisert 7. juni 2023 kl 13.48
Sist oppdatert 7. juni 2023 kl 13.48
annonse
Relaterte artikler
annonse
snøskred
Fraråder ferdsel i skredterreng

Uforutsigbare skredforhold i Jotunheimen og Sogn

snøskred
– Nære på at det gikk skikkelig galt

Stort snøskred ved Rauddalstindane i Jotunheimen

IKKE PÅSKEKYLLING:  Deler av Sør-Norge sliter (fortsatt) med et rimlag, som enda ikke har stabilisert seg. Foto: Varsom
En høytid med skummelt rimlag

Daglige oppdateringer fra Varsom i påsken

bilde av rim
Etterlengtet påfyll av snø gir økt faregrad mot helgen

Rim skaper nye skredproblemer

to grupper på skitur i fjellet
Guidemøter, ny app, mer informasjon og flere observasjoner

Nye tiltak mot skredulykker i Troms

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen