Politiet i Troms melder på Twitter at søket er avsluttet og ingen er tatt i skredet, som ble varslet like etter klokka 13.00 onsdag. Da var det ikke klart om noen var begravd i skredet, eller hvor mange det eventuelt var snakk om. Det be også meldt at skredet skjedde på Vestbreen, men det ble etterpå endret til Blåisen, vest for Troms´ høyeste fjell Jiehkkevárri.

Politiet har søkt gjennom skredet med underhengende sender/ mottaker fra helikopter, og snakket med skikjørere i området og konkludert med at ingen ble tatt.

Annonse

...............................................

– Flere som er tatt, og vi har fått beskjed om at noen har kommet seg ut på egen hånd, sier Lars Meland i Troms politidistrikt, til regionsavisa Nordlys.

Det skal være snakk om et stort skred på Vestbreen nær fjellet Jiehkkevárri (1 834 moh), som er Lyngens høyeste fjell. Tre helikoptre, redningshunder og frivillige er på vei til området, og politiet har slått full skredalarm. Akuttmedisinsk Nødsentral (AMK) ble varslet klokka 13.10 onsdag, men på grunn av dårlig mobildekning i området mistet de kontakten med melder, og derfor er det uklart hvor mange som er tatt i snøskredet.

Ifølge skredvarslingstjenesten varsom.no er det faregrad 2 – moderat – i Lyngsalpene, og fint vær. Skredproblemene skal være fokksnø og vårt snø, og begge gjelder i høydene og himmelretningene på fjellene rundt Vestbreen.

Lyngen i Troms er for øvrig et av Norges mest kjente og mest populære områder for topptur på ski.