– Det koster litt å blottlegge at man har gjort et dårlig valg, men jeg tror det er fint å dele denne erfaringen. Det ble mye varmere i sida enn jeg hadde venta den dagen, og vi ble rett og slett frista av den fine Slingsby-siden. Den menneskelige faktor er vanskelig å overkomme, kanskje også umulig. Derfor håper jeg at en serie som denne kan sette noe søkelys på dette aspektet.

Det sier serieskaper Markus Aase, som nå er uten med tredje og siste del av webserien Sjikt, hvor snøskred og vurderinger er tema for episodene.

NEDKJØRINGEN: Selv om karene ikke fikk kjørt Slingsbyruta, ble det likevel sprek skikjøring på vei ned fra Romsdalens høyeste fjell. Foto: Markus Aase
NEDKJØRINGEN: Selv om karene ikke fikk kjørt Slingsbyruta, ble det likevel sprek skikjøring på vei ned fra Romsdalens høyeste fjell. Foto: Markus Aase

– Siste episode gir også et tilbakeblikk på fjorårets tur, tanker rundt dårlige valg som ble gjort og oppsummering av prosjektet – i tillegg til dramatikken på Store Vengetind. Episoden henger sammen med episode 1, og fortsetter diskusjonen rundt risiko egentlig minker med økt erfaring, sier Aase.

Episode 2 – hvor han kjører en bratt, stor og sjeldent besøkt linje i Storlidalen ser du her!

Etter å ha laget tre episoder av Sjikt lover Markus Aase mer neste vinter – selv om det har vært mye arbeid med webserien.

– Nå forstår jeg hva Nikolai Schirmer snakker om etter hans første serie Schirmer in the Field. Han forteller at prosessen med å lage skifilm kan være utfordrende. Nå er ikke serien min en profesjonell skifilm, men prosessen har tatt mye tid og krefter. Jeg har lært mye, og det har vært både utrolig gøy og krevende. Men heldigvis mest gøy! Nå ser jeg fram til en vinter med

masse skikjøring, hvor jeg skal bo i Alpene en måneds tid. Samtidig har dette gitt blod på tann, så kanskje det kommer mer neste vinter?

Se tredje og siste episode av Sjikt – med dramatikk og selvkritikk i Romsdal: