Norrøna: Test av skiklær for topptur og frikjøring

Norske Norrøna lager skiklær for topptur og frikjøring. Her er test av Lofoten-kolleksjonen til herre og dame. Det er testet skalljakke, skallbukse og skihansker.

Sist oppdatert: 9. februar 2021 kl 10.38
Norrøna
TEST: Test av skallbukser, skalljakker og skihansker i Lofoten-serien fra Norrøna. Foto: Tore Meirik
Lesetid: 3 minutter

Norrøna lager hvert år flere kolleksjoner egnet for topptur og frikjøring. Lofoten er kanskje den mest kjente, som består av skijakke og skibukse for herre og dame. I tillegg til skihansker som er godt egnet for topptur. 

Klærene som er testet har Gore-Tex membran. Det er testet flere ulike varianter, blant annet skalljakke og skallbukse, og en anorakk. Her finner du også testvinnere og best i test.  

Skalljakke er en viktig del av klærene du bør ha på topptur og under frikjøring. En solid skalljakke er også noe av det mest allsidige du kan ha.  

En kraftig skallbukse derimot kan være litt for saggete på topptur. Her foretrekker mange softshellbukser. Buksene vi har testet fra Norrøna er best egnet frikjøring. 

Husk at du også bør tenke gjennom om du skal ha votter eller hansker. For kalde dager kan det være best med votter. Hanskene som er testet fra Norrøna er spesielt godt egnet for topptur.

Norrøna er også sponsor for flere norske skiprofiler. Benjamin Forthun er den nyeste som er sponset av klesprodusenten, men de har også frikjøringsprofilene Asbjørn Eggebø Næss og Nikolai Schirmer.

Det kreves abonnement på Fri Flyt for å lese testene av produktet. Dersom du ikke har det, skaffer du deg det enkelt ved å trykke på en av testene – og følger beskrivelsen derfra. 

Disse klærne er testet fra Norrøna:

Skalljakke: Norrøna Lofoten Gore-Tex Pro anorak (herre/unisex)

Norrøna Lofoten Gore-Tex Pro anorak er en er en avansert versjon av en velprøvd klassiker for både topptur og frikjøring.

Jakken er en slitesterk skalljakke, som er allsidig. Disse kan brukes til både turer i fjellet og i skiheisen.

Norrøna Lofoten Gore-Tex Pro anorak
Norrøna Lofoten Gore-Tex Pro anorak

Skalljakke: Norrøna Lofoten Gore-Tex pro jacket (dame)

Norrøna Lofoten Gore-Tex pro jacket for damer er testvinner. Jakken er svært detaljrik og er en solid skijakke som fungerer veldig godt til både topptur og frikjøring. Denne jakka har alle funksjoner du trenger – og noen ting du ikke ante at du burde ha.

Jakken er testet mot den norske konkurrenten, Sweet.

Norrøna Lofoten Gore-Tex pro anorak
Norrøna Lofoten Gore-Tex pro

Skallbukse: Norrøna Lofoten Gore-tex Pro Pant (herre/unisex)

Dette er en skikkelig klassiker fra Norrøna. Er en ganske saggete og slitesterk bukse, som egner seg aller best til frikjøring. Norrøna Lofoten Gore-Tex Pro Pant er ikke den mest allsidige buksen, og er heller ikke spesielt rimelig.

Men du har den i mange år. Buksen er testet mot andre skallbukser i en gruppetest.

Norrøna Lofoten Gore-tex Pro Pant
Norrøna Lofoten Gore-tex Pro Pant

Skallbukse: Norrøna Lofoten Gore-Tex pro bukse (dame)

Norrøna Lofoten Gore-Tex Pro bukse for damer er altså samme utgave som buksen ovenfor, men med en annen passform. I likhet med buksen ovenfor er den voldsomt solid, og såpass kraftig at den egner seg bedre til å herje i heisbasert frikjøringsterreng enn til å streve seg opp motbakker på topptur og randonee.

Denne er i likhet med den andre jakken for damer teset opp mot Sweet.

Norrøna Lofoten Gore-Tex pro bukse
Norrøna Lofoten Gore-Tex pro bukse

Skihansker: Norrøna Lofoten Gore-Tex Thermo short glove

Allsidig, elegant og slitesterk skihanske fra norske Norrøna. Denne fungerer bra til det meste – men særlig når du skal ned.

Norrøna Lofoten Gore-Tex Thermo short glove er testet i en gruppetest sammen med andre hansker for topptur.

Skihansker: Norrøna Trollveggen Gore-Tex glove

Lett men slitesterk hanske som ikke er glovarm fra norske Norrøna. Laget for klatring, men er et godt valg også for frikjøring og topptur.

Norrøna Lofoten Gore-Tex Thermo short glove
Norrøna Lofoten Gore-Tex Thermo short glove

Også for noen år siden ble Norrønas Lofoten-bukse testet i Fri Flyt. Den gang i en test av bukser for toppturer.

Publisert 9. februar 2021 kl 10.38
Sist oppdatert 9. februar 2021 kl 10.38
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen