Polaroid saksøker GoPro for plagiat

Slankingen av GoPro-kameraet falt ikke i like god smak hos alle.

Sist oppdatert: 5. november 2015 kl 14.27
HVILKET: Her ser du de to kameane. Hva synes du om likheten?
HVILKET: Her ser du de to kameane. Hva synes du om likheten?

C&A Marketing Inc., som gir ut produserer Polaroid-kameraene, har levert et søksmål mot actionkameragiganten GoPro, fordi de mener selskapet har plagiert deres Polaroid Cube.

Det skriver den amerikanske nettavisen CNBC.

For noen måneder siden lanserte GoPro sin nye versjon av HERO 4 med tilnavnet Session. Versjonen er mye slankere, og har en annerledes geometrisk form enn de tidligere GoPro-kameraene. Kameraprodusenten Polaroid synes kameraet er slående likt deres eget Cube.

Det nye GoPro-kameraet ble lansert i juli, som betyr at det kom 18 måneder etter at Polaroid ga ut sitt første firkantete kamera. 

Til avisen forteller en representant fra GoPro at de søkte om patent på kameraet allerede i mars i Europa, og at de venter på svar fra sin amerikanske søknad. Den skal likevel, ifølge Engadget, kun dreie seg om kamerahuset. Dermed har de, ifølge Polaroid, brutt loven ved å gi ut HERO 4 Session.

Dette er heller ikke gode nyheter for GoPro, som er inne i en vanskelig økonomisk periode. I løpet av det siste året har aksjene i selskapet falt med 67 prosent.

Hva synes du om likheten? Diskuter i kommentarfeltet nedenfor!

Publisert 5. november 2015 kl 14.27
Sist oppdatert 5. november 2015 kl 14.27
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen