GoPro sliter på aksjemarkedet

Actionkameragiganten GoPro har en stor utfordring foran seg.

Sist oppdatert 16. desember 2015 kl 10.00
SLITER: CEO i GoPro, Nick Woodman, har mer enn nok å tenke på i jula. Her fra en teknologimesse i 2013.  Foto: Wikipedia Commons
SLITER: CEO i GoPro, Nick Woodman, har mer enn nok å tenke på i jula. Her fra en teknologimesse i 2013. Foto: Wikipedia Commons

– GoPro oppelvde dårlig respons på Session-kameraene, og i tillegg til det store priskuttet, dårlig timing, minimal markedsføring, dårlig prising og flere andre problemer, skriver investeringsbanken Morgan Stanley etter at de valgte å selge store deler av sine aksjer i GoPro i desember.

I sommer annonserte kameraprodusenten Session-versjonen av HERO 4, og det er denne modellen som nå får mye av skylden for sviktende salgstall hos giganten.

Det skriver økonomiavisen Buisniess Insider.

Sjekk grafen til GoPro det siste året (hentet fra Bloomberg):

Skjermbilde 2015-12-16 kl. 00.43.39
Skjermbilde 2015-12-16 kl. 00.43.39

På 14 måneder har GoPro gått fra all time high til all time low på det amerikanske aksjemarkedet. Siden toppen i 2014 er aksjene i selskapet nå verdt 85% mindre og prisen sunket med 30%, skriver Forbes.

Ifølge den anerkjente avisen Bloomberg spekuleres det nå i om hjelmkameraselskapet, som fremdeles er verdens største i sitt slag, blir kjøpt opp av et annet selskap. Flere har allerede spekulert i om det er giganten Apple eller Fitbit som blir nye eiere.

– GoPro har en unik posisjon i markedet, og bør bli kjøpt av Apple, sa investor Ross Gerber i Gerber Kawasaki til CNBC like etter selskapets økonomiske nedtur i oktober.

Det til tross for at administerende direktør, og gründer, Nick Woodman, har vært klokkeklar på spørsmål om et oppkjøp.

– Jeg synes ikke Apple lager utstyr som ligner på GoPro.

Hjelmkameraprodusenten, med nettopp Woodman, går i alle tilfeller et spennende år i møte.

PS: GoPro er også i en rettstvist med Polaroid. Les mer om den her.

Publisert 16. desember 2015 kl 10.00
Sist oppdatert 16. desember 2015 kl 10.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen