Dette er GoPros virtual reality-rig

GoPro Omni gir sømløs overgang mellom seks kameraer, og gir dermed en helt ny måte å presentere actionsport på.

Sist oppdatert: 8. april 2016 kl 22.07
VR: Dette er GoPro Omni. Foto: GoPro
VR: Dette er GoPro Omni. Foto: GoPro

Virtual Reality, eller populært kalt VR, er det siste nye i de fleste bransjer. Teknologien gir en helt ny måte å presentere virkelighetsnære bilder, og skaper en følelse av at man er tilstede der det skjer.

Nå kaster også GoPro seg på bølgen, med en kamerarig ved navn Omni. I praksis betyr dette en slags kube-formet boks som inneholder seks GoPro Hero4 Black-kameraer.

Har du lest denne? GoPro sparker ansatte

Ifølge kameraprodusenten, som det siste året har slitt voldsomt på børsen, skal kameraene gi en helt sømløs overgang mellom kameraene, og skal i praksis fungere som et kamera. Når man setter de sammen vil det lage en et 360-graders bilde.

Fra før har GoPro laget en kamerarig som filmer med 16 kameraer – formet som en sirkel.

Det er foreløpig ikke mye mer som er kjent om GoPro-riggen, men både pris og lanseringsdato vil bli annonsert i løpet av april. Likevel blir dette trolig en relativt dyr dings, ettersom kameraene alene er verdt mellom 20.000 og 30.000 kroner.

Publisert 8. april 2016 kl 22.07
Sist oppdatert 8. april 2016 kl 22.07
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen