Denne så nok ikke Polaroid komme

Polaroid saksøkte GoPro for plagiat. Nå er det de selv som er i trøbbel.

Sist oppdatert: 1. juli 2016 kl 11.26
KAMERAKRIG: Hvem har rett? GoPro eller Polaroid? Foto: GoPro / Polaroid
KAMERAKRIG: Hvem har rett? GoPro eller Polaroid? Foto: GoPro / Polaroid

I november i fjor saksøkte nemlig Polaroid GoPro for plagiat. De hevdet at konkurrentenes HERO4 Session var mistenkelig likt deres eget Polaroid Cube. HERO4 Session er en slankere, kvadratisk versjon av de tradisjonelle actionkameraene fra GoPro.

Søksmålet førte ikke frem, og nå er det GoPro som retter ammunisjonen mot Polaroid. Tirsdag leverte de et søksmål til U.S. District Court i Northern District of California, hvor de hevder at det er Polaroid som bruker og kopierer to patenter fra GoPro i sin Cube-versjon, skriver Digital Trends.

Det ene punktet er softwaren som gir muligheten til å se bildematerialet på mobiltelefonen umiddelbart etter filming. De hevder også at utseende er slående likt - altså det samme argumentet Polaroid brukte. 

Det hører også med til historien at HERO4 Session ble lansert i juli i fjor - 18 måneder senere enn Cube. Uenigheten handler altså om hvem som var først ute med patenten.

Forøvrig ble Session-kameraet alt annet enn salgsuksess, og har fått en del av skylden for at GoPro har slitt på aksjemarkedet. Det første blant annet til et stort kutt i antall ansatte.

Publisert 1. juli 2016 kl 10.55
Sist oppdatert 1. juli 2016 kl 11.26
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen