/ Stryn

Stryn vinterski

Norges eneste skianlegg som må påpeke at de er åpne om vinteren. Skianlegget i Stryn er mer enn nok til å stå på egne ben som attraksjon for frikjørere om vinteren.

Sist oppdatert: 16. oktober 2021 kl 12.00
stryn vinterski alpint snowboard fri flyt guide snowboard ski freeride
Stryn vinterski på en skikkelig djup dag. Foto: Pål Olav Skåre
Lesetid: 2 minutter

Stryn Skisenter kan varte opp med imponerende mange høydemeter, og utsikten til de mektige fjellene gir kiling i magen. Stryn vinterski er heller ikke langt unna Hornindal, og del av Alpespass-samarbeidet. Klikk her for våre Fri Flyt-guider til norske skisteder!

Den gamle t-kroken sender deg rett til værs, og har en bratt løype og et par slakerealternativer ned på den ene siden, mens venstre side gir noe av den bedre skogskjøringen man finner så tilgjengelig fra en heis. 

Løypekart og snøforhold

stryn vinterski alpint snowboard fri flyt guide snowboard ski freeride
Med nesten 700 høydemeter å by på er Stryn vinterski tre ganger så høyt som sommerskisenteret.

Du får rimelig spennende løyper under tregrensa i Stryn, og noe slakere cruising fra øverste heisen. Høyden gjør at det tidvis kan bli tjukt med tåke i anlegget.

Stryn vinterski har et lite parktilbud, og det er større enn i Hornindal i nabodalen. Det er derimot ikke mer enn du kan forvente av anlegg i denne størrelsen.

Hyggelig og praktisk anordnet varmestue nederst i anlegget.

Fri Flyt har et alltid oppdatert snøvarsel for Stryn vinterskisenter.

 

Offpiste og topptur

Du kommer lett opp på snaufjellet med tilgang til cruising og en del brattere partier. Den store attraksjonen uansett vær, er derimot skogskjøringen. Tipp ut ski høyre fra første T-krok og du har masser av leken skog ned til transportløypa.

Flere av toppturene i området er omfattet av randonee - klassikeren Trygge toppturer av Espen Nordahl og Erlend Sande. Skisenteret har også arrangert populære Stryn rando 3000.

Fra toppen av heisen er det kanskje Natakupa som er den mest populære toppturen. Kyrkjenibba er også en attraktiv mulighet, og vesentlig lengre å gå. Se her for flere turer i området.

Fri Flyt - reportasjer

Her er en reportasje fra en dag med 70 cm nysnø i Stryn!

Her er Skipatruljen på besøk i Stryn vinterski på en typisk tåkete dag.

Her finner du alle sakene vi har laget om Stryn tidligere.

Har du noen tips som ikke er med her? Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!

  

Reise, fritid og overnatting

Stryn skisenter ligger rett ovenfor Stryn i Nordfjorden, 10 minutters kjøring fra bygda. Her finner du anlegget på google maps. Det settes opp lokal buss, så du kan reise til skisenteret fra f.eks. Olden i høysesong.

Varmestua i anlegget legger også opp til afterski med trubadur i helgene, ellers finner du flere former for overnatting i Stryn sentrum, både hoteller og campingplasser.

Stryn skisenter / Stryn vinterski

strynvinterski.no

57 87 11 15

Antall heiser: 4

Antall nedfarter: 7

Lengste nedfart: 2500 m

Høydeforskjell: 675 m

Heiskort: 360 kroner

Hvor: 360 km fra Trondheim, 109 km fra Ålesund, 295 km fra Bergen, 470 km fra Oslo

Publisert 16. oktober 2021 kl 12.00
Sist oppdatert 16. oktober 2021 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen