– Vi koser oss med 70 centimeter nysnø siste døgn på mellomstasjonen ved Stryn Vinterski, sier tindevegleder Einar Løken, som har base i området.

Stryn Vinterski, som har hatt flere varierende sesonger, har fått en drømmestart på det nye året. Ifølge Løken har det kommet 70 centimeter nysnø det siste døgnet, og alt tyder på at snøen vil fortsette å lave ned i Nordfjord.

Annonse

– Akkurat nå er det god skogsskikjøring. Den øverste heisen kan ikke åpne før det er noen meter snø der, men det pleier den å gjøre i løpet av sesongen.

Ifølge Løken har det vært gode toppturforhold helt siden starten av desember.

– Men været har nok gjort sitt til at de fleste har vært innendørs, naturlig nok. I lavlandet har det heller ikke vært noe snø før nordvesten kom nå. Som vanlig bringer denne med seg mye snø, og det ser ut som dette skal fortsette noen dager fremover, sier Løken.

Her finner du alle sakene vi tidligere har laget om skikjøring i Stryn.

skare2
skare2

SNØFEST: Slik ser ut i Stryn mandag. Foto: Pål Olav Skåre

Han er klar på at Stryn er et godt alternativ for frikjørere.

– Det er kanskje det minst besøkte senteret i forhold til hvor god frikjøringen er. Du kan gå noen få hundre høydemetere og få 1400 høydemeter med god kjøring. Alt ligger tilrette for hissig skikjøring i anlegget.

Værmeldingen fra statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid er også lovende for skikjørere i Stryn.

– Jeg kan love snø i store mengder første del av januar. Det er vel kjærkomment for mange i Indre Nordfjord, vil jeg tro, sier Fagerlid til Fjordingen.no.

Ifølge Fri Flyts snøvarsel kan skianlegget vente seg 70 centimeter til de på toppen kommende seks dagene. Mest snø kommer sent tirsdag, før det roer seg noe ned før det tar seg opp før helga.

– Det er en meter snø totalt på ca. 600moh., som er skoggrensa. Over skoggrensa varierer det mye da vinden har transportert siste dagene. Nysnøen ligger heldigvis gangske stille foreløpig. Ved Grasdalen/Midstolshyrna-området ligger det enda mer, men det er kanskje midre interessant akkurat nå på grunn av sikt, sier Løken.

Slik er prognosene for Stryn Vinterski de neste seks dagene, ifølge Fri Flyts snøvarsel:

Skjermbilde 2017-01-02 kl. 12.38.36
Skjermbilde 2017-01-02 kl. 12.38.36