– Skiforholdene er fremdeles gode, selv om snøen smelter fort i varmen. Parken på sommerskisenteret er oppe og går, og turmulighetene på snø er fremdeles mange. Det går mot ei fin helg her på Folven, sier sjefen på campingplassen: frikjøringslegenden Fred Syversen.

Strålende forhold på Stryn – se ferske bilder med Fred Syversen og Karsten Gefle i galleriet under artikkelen!

Annonse
norway_1

PÅ JOBB: Fred Syversen fikser både skatepark og pumptrack på Folven camping. Foto: Arthur Ghilini

Tett festivalprogram

Strynefestivalen går av stabelen til helga, og det hele starter med en nokså historisk filmvisning torsdag kveld.

– Da viser vi Teton Gravity Research (TGR) sin første surfefilm – Proximity – på storskjerm, det blir stas. Vi tok en sniktitt på filmen i går, og den er jækla fet! Videre byr kulturprogrammet på to konserter, med bandene I Am K fredag og Comet Kid lørdag. Bjørnar Elvestad og Magnar Strømsnes snurrer plater, gjennom helga, forteller festivalsjef Brynjar Åmot.

Lover spektakulært frikjøringsrenn

Han avslører også at flere kjente frikjøringspersonligheter (inkludert han selv) stiller til start i frikjøringskonkurransen lørdag.

– Asbjørn Eggebø Næss, Even Sigstad, RFC-vinner Eirik Schjølberg, Høkkerskonge Robert Ruud og Field-stjernene Anja Alme Gardli og Linn Cecilie Mæhlum er klare for konkurransen. Pluss en drøss andre råskaller, sier Åmot.

18-11-14_ordinary_1200

FREELINE JAM: Alltid god stemning når det er frikjøringskonkurranse på Stryn. Her fra i 2016. Foto: Vegard Breie

– Fine forhold

Fred Syversen melder om fine forhold for frikjøring på ski og snowboard, men også alskens andre aktiviteter.

– Folven har vært åpen siden første april, med det har vi tatt skrittet inn i topptursesongen som stadig vokser, og flere og flere oppdager fjellene i strynområdet. På Folven har vi skatepark, linepark, pumptrack og en strandvolleyballbane. I nærområdet er det kommet til en klatreklippe i Erdalen med 28 ruter, et mindre felt finnes i gangavstand på veien opp til Sunndalen, hvor det også ligger en restaurert og forlenget Via Ferrata i Setagjelet. Et helt nytt buldrefelt ligger i Grasdalen i umiddelbar nærhet av veien. Her er også veldig mange spennende fjellstier for sykling, og vi jobber kontinuerlig med å rydde og utvikle, og det er gode forhold for elvepadling, med mye vann i elva. Folven river race blir garantert et høydepunkt til helga, sier Syversen.

Les mer om toppturmulighetene i Stryn.

Les mer om Strynefestivalen her!