– 200.000 på to år er ikke akkurat feil. Jeg slipper i alle fall å jobbe så mye i kloakken i sommer, ler Robert Ruud minutter etter at han sikret sin andre seier på rad i Høkkers Invitational.

I solsteika på Lemonsjøen alpinsenter lørdag formiddag repeterte Robert Ruud, som altså har sommerjobb i kloakken i Hallingdal, fjorårets seier og tok førsteplassen foran Stinius Skjøtskift og lokale Øystein Aasheim. På Skavlein gjorde Ruud først cork 720, før han fulgte opp med en stor backflip. På parkelementene fulgte han opp med cork 900 og switch 720 mute.

Annonse

– Jeg var sjukt fornøyd med runnet. Siden det var førsterunnet fikk jeg senket skuldra litt også, sier Ruud.

Dermed stakk han av med den oppsiktsvekkende førstepremien på 100.000 kroner, og han har dermed sikret seg 200.000 kroner på to år. 

– I fjor ble det crosser. Hva går penga til i år?

– Hehe, jeg skal ikke claime noe spesielt, for det ble mye mas om den crosseren. Men jeg må vel i alle fall unne kjæresten en litt ekstra gave. Hun har bursdag i neste uke, sier Ruud.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

aasheim
aasheim

GODT FORNØYD: Øystein Aasheim tok en solid tredjeplass. Foto: Anders Holtet

– Shippa nok penger ut nå

I det andre runnet var det flere som kunne true Ruuds score på 9,3 poeng. Bak han var blant annet Even Sigstad og Cato Lægreid på 8,9. Men ingen klarte å true scoren til slutt. Henrik Gangsø forsøkte blant annet cork 720 ut den siste klippa, uten å lykkes.

– Jeg ble litt trist og litt glad da han ikke klarte trikset. Jeg håpet på en måte han skulle gjøre det, men samtidig var jeg glad for å ha en konkurrent mindre, sier Ruud.

Beste lokale kjører ble Øystein Aasheim på tredjeplass, som satte et flipshow av de sjeldne. Han var ikke spesielt fornøyd med å sende premiepengene til rivalen Hallingdal.

– Vi har shippa ut litt for mye penger til Ål nå, ler Aasheim, som etter et fall fikk full klaff i sitt andre run.

– Jeg var så forbanna, så jeg var egentlig mest fornøyd med at jeg klarte å lande runnet. Jeg må si jeg er sjukt fornøyd, jeg får ikke til så mye bedre enn det der.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

hedvig
hedvig

VANT IGJEN: Hedvig Wessel tok førsteplassen nok en gang. Foto: Anders Holtet

Første kvinnelige backflip

I likhet med Robert Ruud repeterte også Hedvig Wessel fjoråret, og stakk av med førsteplassen og 25.000 kroner. Hun ble samtidig første kvinnelige skikjører som tok backflip ut den første klippa.

– Det var veldig gøy, jeg hadde ikke noen plan om å gjøre det før jeg kjørte med Øystein (Aasheim red.anm.) som foreslo at jeg skulle prøve. Så jeg bare gjorde det, og det gikk jo fint det, sier Wessel, og fortsetter:

– Det er veldig annerledes enn jeg er vant til fra kulekjøring. Du har på en måte ikke noe moment i lufta.

– Hvordan er det å være med å pushe sporten?

– Jeg ønsker å pushe meg selv, og bli bedre og pushe mine grenser. At sporten også får et løft er veldig kult, sier Wessel.

Bak Wessel kom Synnøve Medhus og Nina Rusten. Førstnevnte høstet stor skryt av vinneren etter konkurransen.

– Det at hun gjorde backflip på det første hoppet gjorde at jeg også gjorde det. Hun kommer til å bli sinnsykt god, og farlig i tiden framover. 

Følg med på friflyt.no for fullstendige resultatlister, bilder og video.