– Det er klart vi har høye forventninger. Vi gleder oss mye til å vise dette frem. Det finnes ikke lignende, og nå kan folk endelig få mulighet til å både se og prøve det, sier kommunikasjonssjef Hege Ousland.

Skianlegget er et av verdens største innendørs skianlegg, med et snødekt areal på 36.000 kvadratmeter. I tillegg til tre nedfarter, er det også over en kilometer med langrennsløyper. Ifølge Ousland er alt klart til åpningen. 

Annonse

– I tillegg åpner alle fasilitetene som ligger vegg i vegg med skiområdet, sier Ousland. 

I denne saken fra da Fri Flyt besøkte anlegget tidligere i høst kan du lese flere fakta om Snø.

Utsiden av SNØ på Lørenskog
UTSIDEN: Slik ser SNØ ut fra luften. Foto: Morten Dybdahl / SNØ

Tre heiser

Alpinområdet har tre heiser – en stolheis og en koppheis, i tillegg til et transportbånd. Fra de får du kjøre blant annet park, skibakkene og langrennsarenaen.

Totalt er bakken 500 meter lang. Det billigste sesongkortet koster 600 kroner i måneden (for 12 måneder), og dagspass koster 350 kroner. Forhåndssalget startet i høst, og skianlegget har et anslag på rundt 400.000 besøkende det første året.

– Hvordan har salget gått så langt?

– Med de målsetningen vi satte oss, så har vi fått et godt utgangspunkt. Vi var spente på hvordan markedet ville ta det i mot, og vi opplever at vi har truffet.

Slalåm-løypa på SNØ
FLERE NEDFARTER: Fra toppen kan allerede fra åpninga kjøre park og alpint. På toppen ser du også deler av langrennsløypa. Foto: SNØ

– Flere brukere

– Har det tegnet seg et bilde av hvem som kommer til å bruke anlegget?

– Ja, det har det. Det er flere brukere. Det er de som ser mulighetene Snø vil gi dem, som har en kjempeinteresse for ski og snø, og som lenge har gledet seg til vi åpner. I tillegg er det de som bor i nærområdet, som engasjerer seg mer og mer. Med et helt nytt konsept som Snø, er det også naturlig at man ønsker å se hva Snø er med egne øyne. Vi gleder oss til å vise frem.

– Hvordan er fordelingen av langrennsinteresserte og alpint?

– Interessen for langrenn utgjør omtrent en tredje og alpin rundt to tredjedeler. Snø er jo unikt med alt under samme tak, langrenn, alpin og park, og det tror vi mange får øynene opp for etterhvert. 

Snø åpner altså 15. januar klokken 10:00.