–  Jeg har i gjennom sensommeren og høsten vært tilstede på SNØ i Lørenskog jevnlig for å holde ski-formen vedlike og både teste og utvikle nye triks og hatt med filmer for å teste ut nye kamera posisjoner for bruk i kommende prosjekter, sier Anders Backe til Fri Flyt.

Det gjorde at Backe, som er kjent for å finne på kreative og orginale ideer til skikjøring (han har blant annet kjørt Magasuget på ski - switch), fikk en ide om å kjøre drone innendørs.

Annonse

For omlag en og en halv uke siden møtte han Matias og Jonas i Above Media, som er godt utstyrt med drone-kompetanse.

– Jeg hadde aldri møtt gutta før, kun sett tidligere råe klipp som de har lagd fra Lysgårsbakken. Dermed tenkte vi at SNØ ville være en perfekt spot for testing nå i høst siden vinteren lar vente på seg litt her hjemme og svipp-tur til Alpene ikke står først på ønskelista, sier Backe.

Dermed fikk de noen timer for seg selv i parkområdet i skianlegget.

Drone Snø
FILMER: Anders Backe med Above Media. Foto: Anders Backe

Dersom det skulle være noen tvil: Dette er første gang innendørs skikjøring og racingdrone kombineres.

– Man har jo en ide i hode som skikjører, men det er vanskelig å vite om det i hele tatt er mulig å gjennomføre for filmerne med tanke på hvor mye stål, stolper, vaiere og andre harde gjenstander det må svinges unna når man flyr der inne inkludert lav takhøyde.

Men filming gikk altså fint.

– Ekstra kult da etterpå å se hvor nærme og hvor kontroll de egentlig har når de kan time kjøring i gjennom stolheisen kombinert med fart, holde farmen og i tillegg ikke dunke borti noen kanter!

Filmingen ble gjort med en 250 grams drone. Årsaken er forskrifter om avstand til folk – det var andre som holdt på i hallen samtidig.

Snø måtte forøvrig stenge skibakkene på grunn av oppblomstringen av koronaviruset Covid-19.

Se filmen her: