Skianlegget på Lørenskog som er det største av sitt slag i Europa, og et av verdens største, har vært stengt store deler av korona-pandemien.

Det har ført til to utfordrende år. I det første driftsåret ble tapet på rundt 70 millioner kroner. I fjor ble regnskapet likt. Det betyr altså et tap på rundt 140 millioner kroner siden starten.

Annonse

Det skriver Finansavisen denne uken.

– Fjoråret var svært krevende for SNØ. Det meste av virksomheten var coronastengt frem til sommerferien. Vi hadde derfor praktisk talt ingen inntekter første halvår, sier Helge Bonden, daglig leder i Snø til avisen.

Snø er eid av blant annet Stein Erik Hagen og Selvaag, og åpnet i januar 2020. Skianlegget har klatrevegg, park, skibakker og langrennsløyper.

Før åpningen av skianlegget anslo de rundt 400.000 besøkende det første året. I 2021 var det 50.000 besøkende og 4000 medlemmer (sesongkortholdere) ifølge Finansavisen.

Skianlegget er nå åpnet igjen, etter å ha vært stengt under den siste nedsteningen. Årsaken til at anlegget nå kan åpne på nytt er en endring i næringskoden for selskapet - fra fornøyelsespark til idrettsanlegg.