– Her er det helt fint, med en litt lenger bakke enn jeg trodde på forhånd. Den er brattest på slutten og fullt mulig å ha det gøy på ski. Sammenlignet med utendørs skisentre er det kanskje litt som å kjøre i de minste anleggene – bakken her er kortere enn for eksempel Grefsenkleiva eller Tårnbakken i Tryvann, sier Erlend Sande.

Annonse

Bra park

Han forteller også om en lite men temmelig fin terrengpark, med to hopp og et bra utvalg rails i toppartiet, og et større hopp lenger ned.

– Parken er veldig bra shapa og ser bra ut, selv om elementene ikke er veldig store. Folkene her har åpenbart lagt mye arbeid i å få parken bra, sier Sande.

DSC_1926
PARKEN: Fine hopp og strålende forhold i parken i Snø. Foto: Erlend Sande

– Hvordan er været?

– Hehe, jo, i tråd med værmeldingen er det fire minusgrader og vindstille. Lufta er frisk og forholdene fine. Utsikten prydes av fine bilder fra arkivet til Johan Wildhagen, og det er fint.

– Hva med snøkvaliteten?

– Vel, de har tre løyper som møtes i bånn, og i løypa som er satt av til racing har de vanna. Det har skapt en del klumper og litt vanskelige forhold, men de jobber fortsatt med å finne ut hvordan de skal fikse prepareringa.

DSC_1943
STABILT: Konstant vindstille og fire minusgrader gir temmelig forutsigbare skiforhold. Foto: Erlend Sande

Treg stolheis

Fri Flyt-sjefen har også tatt seg bryet med å ta tiden både på en vanlig tur ned løypa (52 sekunder) og en tur opp med stolheisen. Bakken er 500 meter lang og åtti høydemeter – les mer om det her – og stolheisen brukte fem minutter opp følge Sandes tidtaking. Til sammenligning er dette omtrent samme tid som den nye stolheisen i Vangslia i Oppdal bruker. Men den heisen er 1390 meter lang og 310 høydemeter.

– Så til tusenkroners-spørsmålet: Ville du dratt til Snø hvis det var samme forhold i et utendørsanlegg i nærheten?

– Njæ, det er ikke sammenlignbart, men samtidig; Snø har ypperlige treningsforhold, så helt utelukket er det ikke.

Seks måneder koster 1000 kroner i måneden. Dagspass koster 350 kroner. Rent praktisk kjøper du passet på nettet, og bruker QR-kode for å komme til skianlegget. Da har du tilgang til alle heisene, ubegrensa. 

Se film fra øverst i terrengparken:

Dette er Snø

  • Norges første helårsarena for snøopplevelser. Kombinerer langrenn, alpin og snowboard/freeski under samme tak.
  • Størrelse: Det snødekkede arealet blir på 36.000 m2, og den  varme delen med sportsbutikker, treningssenter, restauranter og andre relevante servicetilbud; 12.500m2
  • Antall nedfarter: 3 pluss nybegynnerområde. Også park med blant annet rails og big jump.
  • Lengde bakke: 500 meter
  • Bratteste heng: 22º
  • Heiser: 4-seters stolheis, koppheis + Magic carpet
  • Langrenn: Inntil 1,5 kilometer langrennsløyper, én av de på mesaninen som henger i taket
  • Temperatur: -2 til -4 grader
  • Butikker og fasiliteter Sport 1 SNØ, Atomic Performance Center, EVO fitness, i tillegg til ulike mat- og serveringskonsept, boot-bar.
  • Hjemmeside: Snø.no.