Stein Erik Hagen går tungt inn i prosjektet på Lørenskog, som innebærer en større eiendomsutvikling inkludert det som skal bli verdens største, og Norges første innendørs skihall. Prosjektet koster til sammen tre milliarder kroner, og Hagen skal finanisere halvparten (1,26 milliarder kroner) gjennom selskapet Canica.

Det var Dagens Næringsliv som første omtalte saken.

Annonse

Selve skihallen utgjør omtrent en sjettedel av investeringen, med 500 millioner kroner. Prosjektet er satt i gang av Selvaag Gruppen. I tillegg til langrennsløyper skal skihallen også inneholde en  505 meter lang og 100 meter bred alpinbakke - den første av sitt slag i Norge. I tillegg vil det være terrengpark i hallen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

stein erik hagen
stein erik hagen

FRA UTSIDEN: Slik skal Skihallen se ut fra utsiden. Foto: Skihallen

– Stein Erik syns dette er spennende, sier Nils Selte, daglig leder i Canica til Dagens Næringsliv.

Med finansieringen på plass betyr det at skihallen kan stå ferdig allerede i 2019.

I tillegg til Hagen går også Henrik Baumann, gjennom Baumann Invest, gått inn med åtte prosent av finansieringen. Han legger ikke skjul på at det er eiendomsprosjektet som er mest spennende, men synes også skihallen er interessant.

– Det vil være med på å sikre interessen for vinter og skiidrett i en tid hvor den naturlige snøen blir mer og mer mangelvare i østlandsområdet, sier Baumann til DN.