Det melder TV2, som også avslører at konseptutvikler Kjetil Fladmark Larsen har ambisjoner om å arrangere X Games i skihallen på Lørenskog. Den skal bestå av seks etasjer med tjue meter under taket, og alpinbakken skal ha både rails og big jump.

Planleggingen har pågått i fire år, men nå er realiseringen av Lørenskog vinterpark i gang. Byggingen skal starte i høst, etter at kommunen nylig sa ja til prosjektet.

– Vi flytter snøen til byen – hele året. Vi skal bygge langrennsløyper i tredje etasje, samt big jump og alpinbakke. Vi håper å bidra til rekrutteringen. Barn og unge skal kunne kombinere ski og skole. Dette er fremtidens treningssenter for vintersportutøvere, forteller Fladmark Larsen til TV2.

Han mener at den 36.000 kvadratmeter store skihallen blir verdens største, beste og mest avanserte. Alpinbakken blir 505 meter lang og over 100 meter bred, med tre løyper og fem heiser. Kapasitet skal bli over 5000 skikjørere i timen. Til sammenligning: Tårnbakken i Oslo Vinterpark er 900 meter lang, og hvis man antar at høydeforskjellen i skihallen i Lørenskog er seks etasjer a 20 meter: 120 høydemeter, så er det omtrent samme høydeforskjell som Tårnbakken.