/ Rauland

Vil ta Vierli-parken til nye høyder

Tsjekkiske Lukas Vesely har pakket bagen og flyttet over dammen for å lage park på Vierli. Med seg har han med en imponerende CV.

Sist oppdatert: 23. november 2015 kl 09.21
UTVIKLE: Dette er mannen som har fått ansvaret med å utvikle Vierli til nye høyder. Foto: David Karvay
UTVIKLE: Dette er mannen som har fått ansvaret med å utvikle Vierli til nye høyder. Foto: David Karvay
Lesetid: 3 minutter

– Hvert år du drar til en ny plass føler du virkelig på presset, men for meg betyr det bare en stor utfordring. Dette blir et nytt steg i karrieren min, og jeg vil få det beste ut av det, sier Lukas Vesely, som nå går i gang med arbeidet mot å lage Vierli Terrengpark for kommende sesong.

Vierli Terrengpark har de siste årene blitt ansett som en av de absolutt beste parkene i Norge. I jobben med å utvikle parken ytterligere har man ikke satt hvem som helst bak rattet i tråkkemaskinen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

sniw
sniw

HABIL: Lukas Vesely er selv en habil snowboarder. Foto: David Karvay

Jobbet med AFP-park

Fra 2010 til 2012 jobbet som parkshaper ved det kanadiske skisenteret Cypress Mountain, hvor han blant annet jobbet med tett med parkbyggerne fra OL i Vancouver. De to siste årene har han jobbet i Tsjekkia, hvor han har bygget parken som blant annet brukes i et AFP Tour gullevent.

– Etter disse årene andre steder følte jeg at jeg hadde gjort mitt, og var klar for å flytte.

Vierli, som åpnet 1. november i fjor, blir til vanlig bygget av et team dyktige parkshapere. I tillegg til fjorårets suksessteam, med blant annet Emil Fossheim, får man nå i tillegg Vesely. Det kommer godt med når terrengparken skal åpne lørdag 28. november.

– Hvordan skal du utvikle parken videre?

– Det viktigste er å lage forhold for alle type kjørere. Fra nybegynner til pro. Det er veldig viktig for meg å ha kontakt med kjørerne, og få tilbakemelding fra dem. De skal ha det gøy, og hvis de har det vet jeg at arbeidet jeg har lagt ned har vært verdt det.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Norges-beste-park-aapner-1.-november_crop_goldenratio_800
Norges-beste-park-aapner-1.-november_crop_goldenratio_800

PARK: Slik så Vierli-parken ut i fjor. Foto: Helge Jenssen

Naturlig valg

For daglig leder ved Vierli Terrengpark, Kristin Larsen, var Vesely et naturlig valg da de ønsket å få en ny arbeidsmann til den populære terrengparken.

– Lukas kan ta med seg mye bra erfaring fra parker i både Europa og Canada som vil være bra for utviklingen av parken på Vierli. Hans store lidenskap for park og snowboard vil også være midt i bliken for Vierli Terrengpark, sier Larsen.

For en tjekkisk snowboarder med jobberfaring fra Canada kan det høres underlig ut å søke seg til Norge. For Vesely var det derimot helt naturlig.

– Det er en grunn til at Vierli er en av de beste terrengparkene i Europa. Det betyr at folkene rundt gjør en god jobb. Det er selvsagt alltid rom for forbedring, og jeg håper jeg kan hjelpe til med det.

Vierli åpner altså lørdag 28. november, i likhet med flere andre norske skianlegg.

Publisert 23. november 2015 kl 09.21
Sist oppdatert 23. november 2015 kl 09.21
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen