/ Rauland

Tidligere skisenter-eier siktet for økonomisk utroskap

Stein Birger Johnsen er siktet for å ha tappet Rauland Skisenter-eier for 10 millioner kroner.

Sist oppdatert: 30. mai 2016 kl 10.05
SIKTET: Tidligere eier av Rauland Skisenter i Telemark er siktet for grovt økonomisk utroskap. Foto: Rauland Skisenter
SIKTET: Tidligere eier av Rauland Skisenter i Telemark er siktet for grovt økonomisk utroskap. Foto: Rauland Skisenter
Lesetid: 2 minutter

Det er tidligere kollega og medeier i selskapet som eide skisenteret, Rauland Invest AS, Erlend Follegg, som anmelder Stein Birger Johansen, skriver Telemarksavisa

Det gjorde at Økokrim slo til mot Johansen i forrige uke. Like før helga ble han løslatt, men er fortsatt siktet, melder lokalavisa.

– Politiet har behandlet meg svært bra i forbindelse med saken, men jeg er likevel meget overrasket over at de valgte å gå til en slik aksjon basert på anmeldelsen fra Erlend Follegg, skriver Johansen i en pressemeldingen.

Ifølge politiadvokat i Sør-Øst politidistrikt, Gunstein Bjørgum, er Johnsen siktet for å ha tappet inntil 10 millioner kroner fra selskapet Rauland invest. Han er også siktet for trusler. I 2010 ble Rauland Skisenter solgt til nettopp Rauland Invest AS, der Stein Birger Johnsen var daglig leder.

I mars i år ble skisenteret solgt videre til Vierli Eigedom AS, som eies av Kristin Larsen. Dermed eier og drifter Larsen både Vierli og Rauland Skisenter.

Johansen, som er advokat, sier i pressemeldingen at han er uskyldig.

– Jeg har stor tro på at saken blir gjennomgått nøye av påtalemyndigheten, og jeg er ikke i tvil om at etterforskningen vil frifinne meg for disse anklagene, står det videre.

Rauland Skisenter er et av tre anlegg i området. I tillegg finnes Vierli og Raulandsfjell Alpinsenter. 

Publisert 30. mai 2016 kl 10.05
Sist oppdatert 30. mai 2016 kl 10.05
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen