Etter at samtlige norske skianlegg måtte holde stengt i påskeferien, har flere og flere skianlegg nå åpnet heisen igjen.

Sist ut er Røldal og Haukelifjell, som nå skal tilby heisbasert skikjøring utover våren. 

Annonse

Det ville også Oppdal skisenter, men de fikk, i motsetning til flere andre skianlegg, nei fra kommunen. Det skriver lokalavisen Opp.

– Vi fikk beskjed om å stenge, sier heissjef i Oppdal skisenter, Arnulf Erdal til avisen.

Det er kommunens krisetstab, med utviklingsleder Jan Kåre Husa i spissen, som står for avslaget. Ifølge lokalavisen skal ordlyden ha vært slik: «Arnulf Erdal i skisenteret har kontaktet Jan Kåre om det er mulig å få en avslutning av sesongen med 1-2 avslutningshelger? Anbefales ikke. Ansv. Jan Kåre».

Oppdal videregående skole skal dog gjennomføre organisert trening i anlegget, med grønt lys fra kommunen.

Kommuneoverlege Kirsten Opdahl Vika mener dessuten det kan gjøres forebyggende tiltak i skiheisen, slik andre skianlegg har gjort. Det vil også trekke dagsturister til Oppdal. Likevel ble det altså nei fra krisestaben.

På spørsmål om hva de føler om å ikke få lov til å åpne, svarer Erdal på følgende måte:

– Vi har ikke tenkt så mye på det, men har vært lojale overfor vedtaket. Nå rigger vi ned, smører opp utstyret og forbereder en ny sesong.

Skianleggene som nå vil holde åpent er Hovden skisenter, Røldal skisenter, Haukelifjell skisenter, Harpefossen skisenter, Ål skisenter, Sogn skisenter og Sogndal skisenter (tips oss gjerne om noen er glemt).