– Vi kjørte i mjuk snø med tjukk såle fra midten
av november og helt til heisene stengte den første helga i mai den vinteren. Snøen fortsatte å dumpe, og jeg husker vi hoppa «Rauklippa» på baksiden av Paradiset, etter jul. Det skjer ikke så ofte, forteller Finseth.
Rauklippa er et svært dropp med nokså flat landing. Navnet stammer fra det rødfargete fjellet. Landingsområdet er ei eneste stor steinur, og det er sjelden dette droppet i Hovden i Oppdal frister noe særlig, Men i 2004/05-sesongen skjedde det noe helt spesielt før jul.
– Store snøfall i oktober eller november er ganske vanlig i Oppdal, men denne snøen smelter nesten alltid bort før sesongen kommer skikkelig i gang. Det skjedde ikke i 2004, da bare fortsatte det å snø. Det er lenge siden jeg har opplevd dette nå, så kanskje det er best at vi alle trapper ned på bilkjøringa, sier Eirik, mens han studerer fotograf Trond Aaldes bilde fra den legendariske dagen.
– Hehe, den lua husker jeg ikke! Ikke at jeg hadde sånne staver heller.
De to siste årene har sesongstarten i Oppdal vært veldig treg, og det er fristende for Eirik å snakke om at alt var bedre i gamle dager. Men kvaliteten på de første skidagene har alltid variert voldsomt i bygda.


EirikFinseth_Lyngen2013_FrodePhoto_MG_0081_lowres
EirikFinseth_Lyngen2013_FrodePhoto_MG_0081_lowres