/ Oppdal

Evi Ski-sjef blir varaordfører i Oppdal

Daglig leder i den norske skiprodusenten Evi Skis, Elisabeth Hals (V), er ny varaordfører i Oppdal kommune.

Sist oppdatert 13. september 2019 kl 14.15
VARAORDFØRER: Elisabeth Hals (V) er ny varaordfører i Oppdal. Foto: Venstre
VARAORDFØRER: Elisabeth Hals (V) er ny varaordfører i Oppdal. Foto: Venstre

Da valgresultatet ble klart mandag denne uken havnet Hals så vidt i kommunestyret som tredjekandidat for Venstre. Opprinnelig var hun fjerdekandidat, men havnet i kommunestyret på grunn av personstemmer.

Nå er hun altså, mot forventningene, valgt som varaordfører de fire neste årene i kommunen. De fleste regnet med at toppkandidaten Haakon Nordseth skulle bli valgt.

– Mange ble nok overrasket, og ikke minst meg selv. Jeg har jo ikke vært i politikken så lenge, og det er første gang jeg er på liste. Mange hadde forventa at toppkandidaten skulle bli varaordfører, men det var en avgjørelse han tok selv. Ordføreren er også mann i 60-årene, så vi tenker det er bra med en kvinne i et annet alderssegment, sier Hals til Fri Flyt. 

– Hva tror du er årsaken til alle de ekstra personstemmene?

– Mange er nok fra min egen krets i Lønset. Oppdal er en stor kommune, og mange vil nok sørge for at kommunen er bredt representert.

Prinsesse-Ingrid-Alexandra-fikk-Evi-ski-i-konfirmasjonsgave_crop_1280
Prinsesse-Ingrid-Alexandra-fikk-Evi-ski-i-konfirmasjonsgave_crop_1280

Her er tidligere ordfører i Oppdal kommune, Kirsti Johanne Welander, med Evi-ski. Foto: Endre Hals

Daglig leder i Evi

Hals jobber som daglig leder i skiprodusenten Evi Skis, og bor på Lønset i kommunen. Selskapet omsatte for nesten to millioner kroner i 2018, og leverte et positivt resultat før skatt på 43.000 kroner. Stillingen som varaordfører er 40 %. 

– Det blir tid til å jobbe med Evi også. Jeg jobber med mye med regnskap og papirarbeid, men bidrar også på verkstedet med å lage noen av komponentene som brukes, forteller Hals.

Venstre skal samarbeide med SP, SV og Krf. Tilsammen har de 16 representanter i kommunestyret, og dermed også flertall. Som varaordfører skal hun representere kommunestyret, og ikke Venstre.

– Vi er blitt enige om en plattform med et grønnere fokus. Av mine hjertesaker er det at turistnæringen og landbruk henger tett sammen. Vi er avhengig av beiteområdene for å ha fine steder å både gå på ski og sykle i. 

– Godt representert

Skimerket var også aktuelle tidligere denne måneden, da Prinsesse Ingrid Alexandra fikk toppturski i konfirmasjonsgave.

Hals føyer seg inn i rekken av skifolk som har blitt valgt inn. I kommunestyret får hun nemlig selskap av tindevegleder Tor Olav Naalsund (MDG). 

– Det er gøy at skimiljøet er så godt representert i Oppdal, sier Hals.

VPG-gründer Trygve Sande er også aktiv i partiet i kommunen, og har sittet to perioder i kommunestyret. Nå sitter han i styret i lokalpartiet, men var ikke listekandidat foran årets valg. Vi tar også med at faren til norgescupvinneren i frikjøring, Stinius Skjøtskift, ble valgt inn i Oppdal kommunestyre. Olav Skjøtskift er ny representant for Senterpartiet. 

Publisert 13. september 2019 kl 14.15
Sist oppdatert 13. september 2019 kl 14.15
annonse
Relaterte artikler
OPPDAL, SÅ KLART! Dette gjorde Tore Meirik rundt lunsjtider 6. februar 2024. Foto: Ole-Jørgen Lian
Aldri jobb på en pudderdag

Oppdal: – På sitt aller beste

ÅPNER LØRDAG: Oppdal skisenters stolthet Vangsliaekspressen åpner til topps på lørdag. Få heiser i Norge gir like enkel tilgang til så store frikjøringsområder - og så mye skredterreng - som denne heisen. Arkivfoto: Tore Meirik
Fine forhold flere steder

Åpner til topps i Oppdal

SÅ KLART: Oppdal har et stort og variert terreng med mye muligheter for alle - også for skiproffen Stinius Skjøtskift. Foto: Christian Nerdrum
Film og bilder fra det varierte anlegget i Trøndelag

– For meg er Oppdal Norges beste freeride-anlegg

KLAR: Junior Håkon Plassen fikk endelig snø til hjembygda Oppdal. Foto: Tore Meirik
Endelig pudder i Oppdal

– Folk fråtsa i faceshots

oppdal skisenter vangshøa ekspressheis
Ekspressheisen til Vangshøa er åpnet

Tirsdag åpnet den nye stolheisen i Oppdal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen