Kongsberg fikk en halvmeter nysnø - åpner heisene rekordtidlig

Kongsberg Skisenter fikk et av helges største snøfall. Det ble feiret med årets første svinger, og åpning på fredag.

Sist oppdatert: 8. november 2016 kl 11.07
SVINGER: Her kjøres det svinger i Kongsberg søndag. Foto: Jostein Nymoen
SVINGER: Her kjøres det svinger i Kongsberg søndag. Foto: Jostein Nymoen
Lesetid: 2 minutter

– Det er masse deilig snø her i Kongsberg. Det er jo helt rått å kunne starte ski sesongen så tidlig. Skisenteret åpner heisene nå på fredag. Det er mange år siden sist de har åpnet så tidlig, forteller Jostein Nymoen til Fri Flyt.

Søndag tok han med seg kameratene på en kortreist topptur på Kongsberg for å kjøre sesongens første svinger i skianlegget i Buskerud. De rapporterer om en halvmeter nysnø etter det massive snøfallet i helga, som kom flere norske skianlegg til gode.

Likevel var Kongsberg, som ligger en drøy time fra Oslo, et av de som fikk det meste av snøen. Det gjør at skianlegget, i likhet med flere anlegg i Norge, kan åpne den kommende helga. Blant annet Kvitfjell, Hafjell Hemsedal og Trysil åpner heisene til helga. Beitostølen, Bjorli, Geilo og Sjusjøen har allerede åpnet.

Det bekreftes på skisenterts nettsider.

«Det er blitt skikkelig vinter hos oss de siste dagene. Vi har fått store mengder snø i løpet av helgen, i tillegg har vi kjørt snøkanonene for fult. Vi satser på å åpne deler av anlegget allerede fedag 11. november!», skriver de.

Kongsberg åpner 500 meter løype i første omgang. Åpningen er rekordtidlig for Kongsberg.

Publisert 8. november 2016 kl 11.07
Sist oppdatert 8. november 2016 kl 11.07
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen