Nå skal de gå for ny verdensrekord

Under helgas Snowstock på Kongsberg skal norske skikjørere forsøke å gjenerobre verdensrekorden i lengste rail.

Sist oppdatert: 22. februar 2017 kl 10.48
NY REKORD?: Blir det ny verdensrekord på Kongsberg i helga? Foto: Tor Marius Anfinsen
NY REKORD?: Blir det ny verdensrekord på Kongsberg i helga? Foto: Tor Marius Anfinsen
Lesetid: 1 minutter

Det har blitt en slags krig i skimiljøet om å gjøre den lengste railen. Simen Gjelsvik slo verdensrekorden under Snowstock på Kongsberg i fjor, med 120 meter. Kort tid etter økte har Tom Wallisch lengden med 128 meter.

Det betyr nye rekordforsøk til helga.

– Derfor har vi i år søkt inn både Simen Gjesvik og Magnus Nøsteng til Guiness World Records og bygger nå ut railen til hele 132 meter, slik at det igjen kan settes en ny verdensrekord under lørdagens battle mellom de to norske guttene i Kongsberg, sier arrangør Olav Bjella Stavn til Fri Flyt.

Skifesten arrangeres på Kongsberg 24.-25. februar, og har i tillegg til railkonkurransen er det også big air for både junior og senior. Der får to utøvere wildcard til et av helgas høydepunkt - Bad Ass Of The Year.

– Badass vinneren står igjen med trofét som tidligere store freeski gutter som PK Hunder, Anders Backe og Thomas Dølplass har hatt på veggen samt 15.000,- sølvdaler, sier Stavn.

Publisert 22. februar 2017 kl 10.48
Sist oppdatert 22. februar 2017 kl 10.48
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen