Nysnø på Juvass

To skisentre er åpne i Norge nå, men ingen terrengpark.

Sist oppdatert: 15. august 2017 kl 08.29
VINTERFORHOLD: Slik så det ut på Galdhøpiggen sommerskisenter i starten av uka.
VINTERFORHOLD: Slik så det ut på Galdhøpiggen sommerskisenter i starten av uka.
Lesetid: 2 minutter

– Vi har fått et par centimeter nysnø, som har gitt perfekte treningsforhold. Det har fryst på cirka 30 centimeter nedover i snøen, forteller driftsleder på Galdhøpiggen sommerskisenter, Per Arne Vole.

Lite snø i parken

Etter en nokså kald sommer er det bra med snø flere steder i anlegget, men ikke overalt. Terrengparken like under Norges høyeste fjell er stengt, etter at Even Sigstad var parksjef tidligere i sommer.

– I området hvor parken ligger er det ganske lite snø i forhold til resten av skisenteret, så det er det tomt nå, og vi klarer ikke å få orden på det. Vi hadde en plan om å holde park ut over høsten, men det får vi altså ikke til, sier Vole.

– Hvordan er det å kjøre bil opp, trengs det vinterdekk?

– Det går å kjøre med sommerdekk nå, men en bør være ekstra oppmerksom. Nå skal været bli varmere de neste dagene, så da vil nok kjøreforholdene bli enklere.

Skiheis til november

Også på Folgefonna er terrengparken avviklet for sesongen, selv om skisenteret er åpent. Planen er å kjøre heisene til månedsskiftet september/ oktober. Fonna melder selv om mye snø på breen, og åpne heiser hver dag.

Galdhøpiggen sommerskisenter satser som vanlig på å ha åpent til de første vinteranleggene åpner.

– Målet er å kjøre heisene til 5. november. Det ser ikke ut til å bli noe problem med de forholdene vi har nå, iser Per Arne Vole.

Publisert 15. august 2017 kl 08.29
Sist oppdatert 15. august 2017 kl 08.29
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen