– Vi skal ha to hopp klare til åpningen. De kommer til å være middelsstore, og fremover skal vi fylle jevnt på med flere elementer utover de neste 14 dagene, sier Per Arne Vole i Galdhøpiggen Sommerskisenter.

Også snøforholdene er lovende foran denne sesongen på Juvass:

– Det er mye mer snø enn i fjor og vi skal få enda flere elementer i parken i år, sier Vole.

Even Sigstad var parkansvarlig under Quiksilvercamp i fjor og forteller at årets park også får en løft når campen pågår:

– Mellom 20. juni og 8. juni håndshapes, saltes og fikses parken daglig av tre shapere, samt at alt av rails settes opp, sier Sigstad.

Mer snø på Folgefonna

Folgefonna åpnet i går ble det første sommerskisenteret som åpnet denne sesongen med åpning på torsdag. De siste uken har Jon Olsson hatt anlegget for seg selv for alpintrening, men fra i går startet heisen å gå.

– Jeg skal få opp en park til åpningen. I hvert fall en trippellinje. Hvis ikke har jeg ikke gjort jobben min, sa parksjef Emil Fossheim da friflyt.no pratet med han tidligere i uka.

Han kan også fortelle om mye nytt på Fonna: Flere t-kroker på heisen skal sørge for mindre kø og nye rails er kjøpt inn og i tillegg er snøforholdene betydelig bedre enn i fjor.

– På starten i fjor var det like mye som på slutten året før. Da var vi på blåisen tidlig. Nå er det masse snø, forteller en optimistisk Fossheim.

Stryn satser hardt på park igjen

På Stryn forbereder de seg på sesongåpning 26. mai, og etter å ikke ha så mye park å skryte av de siste sesongene satses det nå.

– Vi skal satse hardt på park i år igjen og forbedre stort sett alt som kan forbedres. Det skal bli tre linjer med forskjellig vanskelighetsgrad. I tillegg blir det en linje ned til parken og en big-air-bag i bunn. Så det ser ut til å bli en lovende sesong, forteller Glenn Hjorthol Johnsen i Stryn.

En dag på Juvass

Se filmen fra Juvass i fjor sommer, med blant andre Fridtjof Fredricsson, Aleks Aurdal, Even Sigstad, Thomas Dølplads - og Filip Christensen!

Kom deg i sommerskistemning med våre arkivbilder i bildeserien under.