– Vi har veldig fine treningsforhold nå, og satser på å kjøre heisen en måned eller halvannen, avhengig av når de første vinteranleggene åpner. En av treningsgruppene som har vært her noen dager nå mente vi har de beste forholdene i Europa. Heisen går hver dag, forteller driftssjef Per Vole til Fri Flyt.

De siste dagene og nettene har ikke vært kalde nok til å legge kunstsnø, men skisenteret har fått bra med natursnø de siste dagene. Og langtidsvarselet forteller at mer snø er på vei.

– Vi har snøkanonene klare til å legge snø så fort det blir kaldt, men nå ser det ut til at naturen gir oss den hjelpa vi trenger, sier Vole.

Selv etter en lang og varm sommer, har han igjen snøkulene fra de fire hoppene som sto på breen da de stengte 6. juli, og nå lover han at hoppene blir preppa og klare til høstferien.

– Heldigvis slapp vi å ta snøen fra kulene til løypa, så vi har fire hopp her nå som bare trenger en runde med prepping, sier Vole.

– Hva med rails?

– Jeg skal få kjørt ut et par tjukke rør, slik at jibberne får litt mer å boltre seg på.

Etter en snøfattig vinter og rekordvarm sommer og høst måtte sommerskisenteret på Juvassbreen tåle den lengste, ufrivillige «sommerferien» på lang tid.