Arena Overøye Stordal Alpinsenter

I Stordal Alpinsenter er randonee populært. Vår guide til Arena Overøye dekker offpist og klassiske toppturer for deg som liker gode snøforhold.

Sist oppdatert 11. oktober 2021 kl 12.00
Arena Overøye Stordal Loftsgarden Basberg Fri Flyt snøskred
Sondre Loftsgarden skaper et dramatisk motiv for fotograf Bård Basberg i Stordal

Midt imellom Romsdalen og Geirangerfjorden finner du Stordal og skianlegget Arena Overøye, også kjent som Stordal Alpinsenter. Dette må ikke forveksles med Stordalen Skisenter, som befinner seg på sørsiden av Sognefjorden lenger sør. Klikk her for å se vår oversikt over skisteder i Norge.

Arena Overøye er et beskjedent skianlegg som er godt kjent for store snømengder og spesielt gode forhold utenfor løypene. For mange besøkende er mulighetene for å gå heisbasert topptur hovedattraksjonen, såpass at heiskartet fremhever toppturen til Auskjeret over anlegget som en del av løypekartet.

 

Løypekart og snøforhold

Løypekart arena overøye guide fri flyt
Løypekartet har oppført Auskjeret som toppunkt - selv om du må gå opp ditt på egen hånd.

Anlegget består i grunn kun av en eldre skålheis og en ny, mindre T-krok på siden, utenom barnebakken. Hovedattraksjonen er det enorme offpistområdet, som du finner godt beskrevet nedenfor.

Her finner du Fri Flyt sitt snøvarsel for Arena Overøye

 

Offpiste og topptur

De preparerte løypene er fine nok, men det er forholdene utenfor du helst drar hit for. Ta til venstre etter å ha tatt t-kroken til topps, fra Overøynakken kan du kjøre bratt og fint ned mot skoggrensa. En stor opplevelse i et lite anlegg. Du har nydelig utsikt mot sunnmørske tinder. Tar du til høyre på toppen kan du kjøre ved siden av, eller i, elvegjelet Storgrova. 

Stordal Alpinsenter er omfattet av Stig J. Helset sin bok Toppturar i Sunnmørsalpane. De to mest populære turene i nærheten starter fra toppen av anlegget, og gir deg tilgang til enorme frikjøringsområder med spennende terreng. 

Auskjeret er selve hovedfjellet som ruver over resten av anlegget, og den mest populære turen. Den starter tradisjonelt fra toppen av heisen.

Overøyestolen er fjellet rett ved siden av, og kan gås fra veien nede i dalen såvel som en slakkere variant om du starter fra heisen.

Rett ovenfor på andre siden av dalen finner du Dyrdalstinden og Fokhaugtinden, to toppturfjell med nogenlunde samme startpunkt.

Her finner du en oversikt over toppturer i Storfjord-området.

 

Fri Flyt - reportasjer

I Fri Flyt nummer 130 hadde vi Arena Overøye på forsiden og spurte samtidig om dette ikke var Norges råeste T-krok? Les saken her.

Vi har også trukket fram toppturmulighetene fra heisen som en av de 47 beste heisbaserte opplevelsene i Norge.

Sesong 2 av vår fantastiske skiserie Skipatruljen inkluderte også et besøk til Stordal Alpinsenter. Her ser du hele episoden.

Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!

 

Reise, fritid og overnatting

Anlegget ligger gjemt bort innenfor den lille bygda Stordal i Fjord kommune på Sunnmøre. Her er anlegget på Google Maps. Kjøretiden fra Ålesund er en drøy time. Fra Åndalsnes tar det omtrent halvannen time, mens det kun tar deg 45 minutter inkludert ferge om du starter i Stranda sentrum.

Det er ikke mye til liv i området rundt, så den beste kveldsunderholdningen du får er å gå toppturer med hodelykt.

Anlegget er akkompagnert av en liten hyttegrend. Det er flere hytter tilgjengelig til utleie her om du leter på airbnb. For øvrig kan du finne overnatting på Blåtind boutique hotel, på campingplassen i bygda Stordal, eller hotel Fjellro i Valldal

Arena Overøye Stordalen Alpinsenter

arenaoveroye.no

70 27 83 90

Antall heiser: 4

Antall nedfarter: 5

Lengste nedfart: 1200

Høydeforskjell: 343 meter

Heiskort: 370 kr for voksen dagskort.

Er en del av det regionale tilbudet Alpepass.

Hvor: Sunnmøre. 562 km fra Oslo, 386 km fra Bergen og 279 km fra Trondheim.

Publisert 11. oktober 2021 kl 12.00
Sist oppdatert 11. oktober 2021 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler
Arena Overøye Stordal Loftsgarden Basberg Fri Flyt snøskred ski alpint guide anlegg freeride frikjøring
Saftig reportasje fra Stordal

Arena Overøye på Sunnmøre

Stranda Stordal OVerøye Arena freeride frikjøring
Sjekk videoen!

Ikke bare Stranda...

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen