/ Folk

Sidelengs sommer

SOMMERPRATEN: Vi tipper Benjamin Forthun klarer trippel backflip til vinteren.

Sist oppdatert 7. juni 2017 kl 10.08
SOMMERKLAR I STORBYEN: Benjamin Forthun stikker til Oslo og Folgefonna i sommer. Han har allerede vært på ferie i USA og posert med skateboard. Foto: Olve Austfjord
SOMMERKLAR I STORBYEN: Benjamin Forthun stikker til Oslo og Folgefonna i sommer. Han har allerede vært på ferie i USA og posert med skateboard. Foto: Olve Austfjord

– Hei Benjamin. Hva var høydepunktet i vinter?

– Mange høydepunkter denne vinteren, men det som troner høyest må vel være å bli invitert til Slvsh cup. Helt rå uke, føltes ut som en skikkelig sydentur med gutta, der det handlet om å jekke seg flest øl.

– Hva gjør du i sommer? 

– Det blir mye ski, mye surfing, mye skating og mye jakting på damer seine sommerkvelder sammen med Siver Voll.

– Hvor er du helst om sommeren?

– Føler meg rimelig ferdig med Fotballpuben og SK Brann, så jeg må si at jeg liker meg best på Østlandet ass. Oslo er jo som Syden i forhold til Bergen, også er det mye action å finne på der. 

– Hvilken aktivitet bedriver du aller helst om sommeren? 

– Det er ikke mye som slår ski, men på sommeren er det ingen tvil om at favoritten er surfing! Det blir bare gøyere og gøyere jo mer tid jeg får på brettet. Og som min venn Terje Håkonsen ville sagt «det er mye kulere å stå sidelengs».

image3
image3

SOMMERAKTIVITET: Benjamin i aksjon på Bulkenbølgen ved Voss. Foto: Mathias Sandvik

– Hva har du under våtdrakten når du surfer i elva?

– Uff, der er det ikke mye! Kun Adams drakt.

– Du dro en tur til Mt. Hood i USA i vår. Hvordan var det?

– Litt av en tur! Kanskje det beste stedet jeg har stått på ski. Mye sol, 12-20 grader og ski slår aldri feil! Fint sted å dra akkurat når skitrekkene i Norge stenger og parken på Fonna ikke er helt oppe og går enda. Så Mt. Hood var helt rått!

Bilde-10.05.2017,-09.54.47
Bilde-10.05.2017,-09.54.47

I AMERIKA: Benjamin Poserer i Mt. Hood i USA. Foto: Olve Austfjord

– Hvem er best av deg og Simen Gjelsvik? 

– Ikke tenk på det! Tror ikke Gjelsvik har slått meg i stein, saks, papir engang. Høhø neida, Simen gruser meg i golf! Der kan han skryte på seg svimlende 4,4 i handicap! Det sier vel sitt. FORE!!!!!!   

– Hva er ditt forhold til sommerskikjøring?

– Det blir selvfølgelig mye av det siden Folgefonna ligger så pass nært bergen. Så det går fint an å hive seg i bilen å dra på dagstur, så fort solen bestemmer seg for å skinne på Vestlandet. 

– Når blir din neste skidag?

 – Tenker å komme meg opp på Folgefonna så fort det blir oppholdsvær. Har på følelsen at det vil bli en fin sesong der i år. Nå som de får litt konkurranse av Even Sigstad og Juvass-parken hans, håper jeg det vil føre til at Fonna girer opp et hakk når det kommer til parken.

– Hva skal du få til i løpet av kommende skisesong?

– Satser nå på å få til et par knep. Er giret på å få til et nytt forsøk på å legge ut en trippel backflip, siden det forrige endte med tuppings. Angrer fortsatt litt på at jeg ikke bare gjorde det på aerials hoppet under Open Klasse denne vinteren, men ballene mine var ikke stor nok den helgen der…

– Hvilken edit bør leserne se akkurat nå?

KimboSessions Pt 1 av Fredrik Angelsen. Bra filming og helt rå kjøring! As hot as it gets:

Publisert 8. juni 2017 kl 12.00
Sist oppdatert 7. juni 2017 kl 10.08
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen