/ Folk

Sandra Eie: Korsbånd, landslaget og et meieri på Herand

SOMMERPRATEN: Sandra Eie bruker sommeren på å trene, sole seg og å vente på vinteren.

Sist oppdatert: 23. juli 2018 kl 12.22
SHREDINNE: Sandra Eie
SHREDINNE: Sandra Eie
Lesetid: 4 minutter

– Hey, hva gjør du i sommer?

– I sommer så har jeg hatt meg en måned her i Spania, siden jeg skadet kneet har jeg ikke fått kjørt noe ski så da utgikk dessverre Fonna eller Juvass. Utover det jobber jeg på klinikken til foreldrene mine, det er et treningssenter med fysio osv, i tillegg har moren min en egen avdeling der de jobber med hørsel og trening.

– Det var 32 grader i mai, trenger vi mer sommer, egentlig? Hva burde man isåfall bruke den til?

– Ja det er ikke noe ille med noe sommer, jeg liker helst litt vinter men sommeren på Fonna og Juvass er ganske smud. Man burde sole seg og bade, trene til vinteren.

– Om du kunne gitt et tips til 10 år gamle deg selv. Hva ville det vært?

– Vær aktiv og gjør ting som er gøy for deg selv, lek mer! Legg fra deg mobilen og hopp tau eller noe haha!

– Hva er den smudeste sommerjobben du har hatt? Og hvorfor?

– Jeg jobbet en sommer på et meieri på Herand, det var ganske fint. Det er like i nærheten av Folgefonna så det passet fint med skikjøring og sånt.

ROLIG: Med en ganske imponerende triksepose er det ikke rart at Sandra herjer i internasjonale konkurranser.

– Hvordan liker du isen din?

– Jeg elsker mango og kokos, gjerne en blanding men de er også gode hver for seg.

– Hvem eller hva skal vi se opp for til neste år?

– Jeg har lyst å si Ferdinand men han er jo ganske etablert, men Ulrik Samnøy kommer til å shredde ganske bra kommende vinter.

– Neste år skal du være en del av landslaget, hvordan kommer det til å påvirke skikjøringen din?

– Jeg får jo muligheten til å kjøre mer ski enn jeg har hatt råd til tidligere, så det blir mer skikjøring enn før og det er det viktigste. Ski er det viktigste i livet mitt nå, så det her blir helt rått. Jeg har ikke helt fått følelsen av å være en del av landslaget siden jeg har vært skadet så lenge, men det kommer seg nok med en gang jeg får begynt å kjøre skikkelig ski igjen.

– Har du noen konkrete planer for kommende sesong?

– Det er litt uvisst, det kommer litt an på korsbåndskadet, håper på Saas-Fee i september for å kjøre ski. Så vil jeg kvalifisere til vm som er i februar, da må man ha endel poeng. Så det er nok det som er det mest konkrete, verdenscup og kne.

LAST ORDER: Sandra i toppform like før hun rev av korsbåndet og avsluttet sesongen.

– Hva var det feteste du gjorde denne sesongen her?

– Samling på Vierli med klubben, og å få debutere i min første verdenscup som var ganske fett. Og min første tur til USA. Veldig mye kult som skjedde denne sesongen her!

– Hvordan går det med kneet ditt?

– Nå er jeg på 5. Måneden, så det går fremover, det tar så utrolig lang tid med sånn korsbånd. Første perioden var jeg veldig utålmodig. Sist når jeg tok menisken tok det typ to måneder men nå er det mellom 10-12.

– Det virker som at du tar trening ganske seriøst, hvordan er en vanlig dag i livet til Sandra?

– Her i Spania starter jeg på gymmen fra 7-9 hver dag, fikk spilt litt volleyball nå og det var veldig godt. Hittil har det kun vært vanlig trening på gym for å passe på at kneet tåler belastning så litt volley passet meg helt perfekt. Utover det blir det en lang vinter så det er godt å ta seg litt ferie nå i sommer.

Sandra Eie

Sandra har kjørt aktivt park i mange år, og i år er hun på landslaget og klar for å kjøre verdenscup og VM utover året. Hun har tidligere vunnet norgescupen og har andre imponerende resultater fra internasjonale konkurranser.

Publisert 23. juli 2018 kl 12.22
Sist oppdatert 23. juli 2018 kl 12.22
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen