/ Folk

OL-gull, tennis og hallingdans

SOMMERPRATEN: Det er selvfølgelig Øystein Bråten vi har snakket med. Han har ferie fra skikjøring og planene klare for neste år.

Sist oppdatert: 20. juli 2018 kl 13.53
FERIE: Slik ser det altså ut på Ål når Øystein tar ferie. Foto: Privat
FERIE: Slik ser det altså ut på Ål når Øystein tar ferie. Foto: Privat
Lesetid: 5 minutter

– Hey Øystein, hva gjør du i sommer?

– Nå har jeg vært hjemme på Ål i to uker, digg å være litt her også, vanligvis starter sesongen i Australia i august og slutter etter Fonna i juli. Ganske godt å la kroppen få litt pause. Hjemme så trener jeg litt, skater og spiller tennis. Litt ferie med andre ord.

– Det var 32 grader i mai og sommeren har ikke blitt noe kjipere, trenger vi mer sommer, egentlig? Hva burde man isåfall bruke den til?

– Det er jo digg med sommer da, får håpe det fortsetter å være like fint som det har vært. Prøve å utnytte det så lenge man kan, det er ikke slik hvert år så man må utnytte det så godt en kan, jeg prøver ivartfall å bade en gang om dagen.

– Hva er den smudeste sommerjobben du har hatt og hvorfor?

– Det må nok være da jeg jobba med å danse halling, fikk litt spenn for å danse show en gang.

SOMMERSHRED: Etter 11 måneder med skikjøring er det helt naturlig å stikke til Juvass for å ta 9'ere ut kulen på et hopp.

– Hva finner man ikke på instagram, men som du synes burde bli sett?

– Edits på over et min, det får man jo sjeldent på Instagram. Før når det kom en skikkelig edit fikk alle med seg det og det var en snakkis. De skikkelige editsa som kommer ut drukner litt i alle klippa og bildene som kommer ut sånn kontant. Liker godt når det blir spart opp mange klipp og så blir det en skikkelig sammensatt greie. Det er jo kult å få et direkte innsyn i andre sin hverdag og det de gjør på ski, men det er sjukt nice å sette seg ned og se en god edit. Er ikke like koslig å scrolle gjennom kontoen til noen for se enkle klipp.

– Om du kunne gitt et tips til 10 år gamle deg selv. Hva ville det vært?

– Det eneste jeg kommer på nå, må det bli at du må bli flinkere å filme å redigere og sånt. Lær deg skikkelig premier når du er ung sånn at det sitter. Og kjøp bitcoins! 

– Hvordan liker du isen din?

– Favorittisen fant jeg faktisk i sommer, Wanted med brownies og salty caramel.

– Hvem eller hva skal vi se opp for til neste år?

– Det må nok være Mikkel Kaupang, en kid fra Geilo som er rimelig varm i trøya om dagen, sjukt god. Få opp øya for han for han kjører veldig bra.

COACH ØYSTEIN: Øystein og Mikkel fikk noen dager sammen på Geilo, rimelig bra nivå i Hallingdal om dagen.

– Hva var det feteste du gjorde denne sesongen her?

– Det må nok være X-games i Aspen og OL da, men det var jo også helt rått med så bra vinter her hjemme. Fikk jo kjørt masse pudder og snowsurf hver dag jeg var hjemme. Om jeg må velge et øyeblikk så må det være når vi var hos Håtveit og filma til en edit som kommer i høst. Det var en uke med filming og vi var rimelig slitne etterpå, men det var bare så sjukt gøy.

– OL-gull og tre X-games medaljer, blir det noe større?

– Nei jeg veit ikke, det var jo helt sjukt. Er veldig fornøyd med sesongen her. Skulle jo trodd at jeg peaka i fjor med to x-games gull men så ble jo egentlig sesongen her bedre. Gøy å se at det går an å holde det gående.

BEST?: Med to sølv og en bronse fra X-games i to forskjellige øvelser og et OL-gull skal det litt til for å toppe sesongen her.

– Hva blir det neste?

– Reiser jo til Australia og begynner sesongen der og så bare fortsette å kjøre konkurranser. Det blir nok litt mindre i år enn tidligere, jeg vil ha litt mer tid til å filme skikkelige edits og sånt, og det begynner å bli så mange konkurranser i tillegg. Konkurransene er jo så bra og så det er ikke lett å prioritere hvilke man skal kjøre og ikke. Vi kommer til å lage flere fast laps nå fremover og det gleder jeg meg skikkelig til.

– Du er jo per definisjon en toppidrettsutøver, har du et tradisjonelt treningsprogram for styrke og kondisjon?

– Nei jeg har ikke det haha, jeg prøver å være aktiv og holde meg i form. Når jeg drar på gymmen har jeg ingen plan, jeg tar det litt som det kommer og freestyler det litt. Skater mye og spiller endel tennis og det har fungert veldig bra. Aldri hatt treningsdagbok eller noe sånt.

– Hadde du slått Robert Ruud i en frikjøringskonkurranse?

– Nei. Tror ikke det, kjører jo mye med han når vi er hjemme og han er helt sjukt flink. Jeg blir alltid ganske imponert over han. Tror nok han hadde slått meg med god margin i fjellet.

Publisert 20. juli 2018 kl 13.53
Sist oppdatert 20. juli 2018 kl 13.53
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen