Japan, Canada og first-tracks

SOMMERPRATEN: Ida Elisabeth Nilsen var skolelei, så da reiste hun en måned til Japan for å så ta resten av sesongen i Canada i bobil.

Sist oppdatert 12. juli 2018 kl 10.20
OH CANADA: Ida trives best der snøen ligger, helst av den dype sorten. Foto: Mattias Fredriksson
OH CANADA: Ida trives best der snøen ligger, helst av den dype sorten. Foto: Mattias Fredriksson

Ida Elisabeth Nilsen

Ida har tidligere vært i Fri Flyt etter at hun tilfeldigvis møtte Mattias Fredriksson og resten av Giro Snow-crewet på photoshoot. De var så imponert over skikjøringen hennes at de tok henne like gjerne med på resten av shooten. Utover å være rå på ski har hun i år bokstavelig talt reist rundt verden for å kjøre ski. 

– Hey Ida, hva gjør du i sommer?

– Jobber i et firma som heter BetonmastHæhre, de bygger ut noen leiligheter i Trondheim som er ganske bra, jeg studerer byggingeniør så det er veldig relevant og litt spennende. "Working in construction" som de sier. Var en liten tur innom Aak tidligere i sommer i påvente av jobben her. Senere skal jeg en tur innom Vinjerock og kanskje en ferie i Frankrike. 

– Det var 32 grader i mai, og Strynefestivalen er over. Trenger vi mer sommer, egentlig? Hva burde man isåfall bruke den til?

– Ja mye mer sommer takk! Juni i Trondheim var 13 grader og regn så syns det er helt på sin plass med litt ekstra sommer, kjipt å være sjalu på Oslofolket. Sommeren burde man bruke til å være ute og løpe, bade, sykle og kjøre ski.

– Hva er den smudeste sommerjobben du har hatt og hvorfor?

– Ah det må være hotell Aak, så sjukt mye fine folk og fine fjell. Magisk sted. Trives veldig godt der jeg jobber nå, men Aak er noe for seg selv.

AAK HOTELL: Ida føyer seg inn i rekkene av norske frikjørere som jobber på Aak om sommeren. 

– Om du kunne gitt et tips til 10 år gamle deg selv. Hva ville det vært?

– Begynn på alpint.

– Hvordan liker du isen din?

– Sånn dream-is med sitron utenpå, sjukt god

JAPOW: Fire uker med det her er sjeldent feil?

– Hvem eller hva skal vi se opp for til neste år?

– The Blondes.

– Har du noen konkrete planer for kommende sesong?

– Tenkte meg nedover til Sveits, skrive bachelor der nede. Prøve å være ett sted hele vinteren og ikke reise så mye fram og tilbake. Det var fett å leie bobil i Canada, men tror det er lurt å ha litt færre variabler i livet når jeg skal skrive bachelor.

– Hva var det feteste du gjorde denne sesongen her?

– Haha hele vinteren var så sjukt rå, men spesielt en dag i Kokanee bowl. Vi reiste inn og hadde ingen forventninger, Det var litt overskyet og ikke helt optimale forhold, men så kom vi inn og himmelen sprakk opp. Hele bollen var helt ukjørt og vi var alene et lite crew med damer. For å toppe det hele fikk jeg førstesporet ned!

– Var det der du fikk ”she skied my line” linjen?

– Ja stemmer!

SHREDINNE: Ida la fint lite i mellom når hun sto opp hakket tidligere og fikk tatt denne linja før gutta kom seg opp.

– Du har reist ganske mye i vinter, hva var motivasjonen?

– Jeg var helt sinnsykt skolelei, så jeg måtte ut å gjøre noe fett i en periode. Alltid hatt lyst å reise til både Canada og Japan, så da brukte jeg hele sommeren og hele høsten på å spare så dro jeg og noen venninner til Japan i slutten av desember og var der et par uker før jeg reiste videre til Canada.

– Når du reiste til Canada, hva var planen?

– Det var veldig løst, hadde litt venner som var spredt rundt om i Canada jeg hadde lyst å gjøre ting med og så skulle jeg filme litt med Stellar Equipment den ene uka der. I tillegg til det så har jeg ei venninne som studerte i Vancuver i vinter som egentlig bare ble med hele på det meste av turen.

– Hva var den største kulturelle forskjellen du opplevde i forhold til å være hjemme i Norge?

– Det er ganske forskjellig i Japan, der er det nesten bare skandinavere og canadiere utenfor løypene. De lokale er ofte redde for skred og å skade seg osv. I Canada er det skikkelig kultur for å sende hardt, kjøre linjer og hoppe klipper, mens i Norge er det veldig fokus på å gå på tur. Det er nok en god del flere dyktige skikjørere i Canada enn i Norge.

– Hva er den feteste historien du kan fortelle på under et min fra turen?

Det var sjukt gøy i Japan, vi møtte ”Seeking Nirvana”-crewet når det var fire festival. Jeg kjenner Riley Leboe fra før og de var ute og feiret en 30-årsdag så det ble en god del sake og karaoke. Helt kaos kveld, gikk litt over stokk og stein til slutt.

BOBILFERIE: Enda en norsk skikjører som reiser til Canada for å kjøre ski.

Publisert 12. juli 2018 kl 10.20
Sist oppdatert 12. juli 2018 kl 10.20
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen