Hjem
 / Ida Gunleiksrud: Steiner i Telemark og fjell i Romsdalen

Ida Gunleiksrud: Steiner i Telemark og fjell i Romsdalen

SOMMERPRATEN: Ida Gunleiksrud tilbringer sommeren i Romsdalen for å se på fjellene og studere stein.

Sist oppdatert 7. juli 2018 kl 09.00
RÅSKALLE: Ida kjører fletta av de fleste på ski. Foto: Johanne Askim Adde og Martin Innerdal Dalen.
RÅSKALLE: Ida kjører fletta av de fleste på ski. Foto: Johanne Askim Adde og Martin Innerdal Dalen.

– God ettermiddag Ida, hva gjør du i sommer?

Jeg jobber på Aak hotell i Romsdalen, tidligere har jeg sett på stein i Telemark. Jeg er jo tross alt student og prøver å få skrevet en master.

– Det var 32 grader i mai, og Strynefestivalen er over. Trenger vi mer sommer, egentlig? Hva burde man isåfall bruke den til?

– Ja vi kan godt ha litt mer sommer, i midtnorge har det ikke vært like varmt som i Oslo men det har vært veldig fint her og. Du burde absolutt bade i elva her, det er også en svinge som man burde teste, den ser skikkelig gøy ut. Jeg burde forsåvidt også teste den ut.

– Hva er den smudeste sommerjobben du har hatt og hvorfor?

– Aak haha! Det er en litt utpreget sommerjobb. Jobber hele sommeren på et fint sted.

SOMMERJOBB: Dette gjør Ida når hun jobber på Aak om sommeren. Neida. Joda.

– Hva finner man ikke på Instagram, men som du synes burde bli sett?

– Hmm, det meste finnes jo på Instagram egentlig, det er helt sikkert masse men kommer ikke på noe nå.

– Om du kunne gitt et tips til 10 år gamle deg selv. Hva ville det vært?

– Jeg husker veldig spesifikt at jeg hadde en veldig veldig stor hjelm. En svart Briko-variant. Så ja. Skaff deg mindre hjelm!

– Hvordan liker du isen din?

– Jeg er veldig glad i is med sjokolade i, men softis med jordbærstrø på ene halvparten og sjokolade på andre halvparten er fort en sikker vinner.

– Hvem eller hva skal vi se opp for til neste år?

– Se opp for Mannen som kanskje kommer til å falle haha, det blir spennende å se hva Hedwig kommer til å gjøre i FWT. Det blir også spennende å se meg, Lisen Strøm og Marit Skjelbred-Knudsen kjøre snowskate med alpinstøvler.

SVEITS: Skogskjøringen i Verbier ser ikke så halvgærn ut den heller. Spesielt når det er Ida som kjører.

–­ Du gjorde det ganske bra i de aller fleste konkurransene du kjørte i vinter, hva tenker du om frikjøring og konkurranser fremover?

– Jeg kommer sikkert til å kjøre litt konkurranser, litt mindre kanskje. Jeg greier ikke helt å bli enig med meg selv, har et litt elsk-hat forhold til det. Det er jo veldig gøy å kjøre, spesielt når man setter et run man har planlagt, det gir meg veldig mye. Men konkurranser, tar tid, penger og fjerner meg litt bort fra de andre tingene jeg også vil gjøre på ski. Du må ha den tiden og de pengene som den delen av skikjøring krever. Det er jo veldig mange andre aspekter med skikjøring som jeg synes er gøy. Vil ikke at all min skikjøringstid skal gå til å kjøre konkurranser.

– Har du noen konkrete planer for kommende sesong?

– Ikke helt konkrete, kanskje veldig ukonkrete haha. Blir nok litt mer i Norge enn tidligere, etter nyttår er jeg ikke student lengre så det blir jo en liten endring i livet. Da må jeg jo begynne å jobbe litt kanskje, man må jo egentlig ingenting. Hovedsakelig kjøre mye på ski og være litt mer i Norge enn tidligere.

– Hva var det feteste du gjorde denne sesongen her?

– Det var skikkelig gøy i Røldal, å få kjøre den starten som vi gjorde. Verken meg eller Lisen sto runnet vårt, men det var kult å få sette den topp-droppen der. Kult å pushe seg selv og pushe hverandre.

RØLDAL: Tredjerenna på dårlig føre er ikke noe for hvem som helst, denne droppen i toppen er for spesielt interesserte.

– Du avsluttet sesongen med en real hip-check på Stryn. Hvordan var det å avslutte konkurransesesongen med et krasj?

– Jeg måtte egentlig bare le litt, kanskje litt ukalkulert. Det er jo viktig at når jeg og Lisen kjører konkurranse mot hverandre så krasjer eller kjører den ene feil. Slik at det er en god grunn til at den ene slår den andre. Tror ikke vi har kjørt konkurranse sammen der begge har kommet ned uten at den ene eller andre har krasjet. Vi gikk på forskjellige skigymnas, hun gikk på NTG og jeg på Dunsk som er litt rivaler innen racing. Så av respekt for trenerne og lærerne våre tror jeg vi burde fortsette slik for å ikke sette hverandre i noe dårligere lys.

– Hvordan går det med Masteren din? (hva skriver du om?)

– Jeg skriver om sprødeformasjon i Drangedal og Nome. Den skal skrives til høsten, men jeg har hentet all steinen jeg trenger. Så har jeg vært i Trondheim og gjort lab-arbeidet som må gjøres. Så til høsten har jeg 4.5 mnd med skriving. Veldig spennende.

Ida Gunleiksrud

Ida er tidligere alpinist og etter et par år i norgescupen i frikjøring og freeride world qualifyer har hun vist at hun absolutt kan konkurrere om topplasseringene. Med to førsteplasser og en andreplass i Verbier Freeride week og en tredjeplass i en fire-stjerners konkurranse i Nendaz i vinter satte hun for alvor en ny standard for norske frikjørere. 

Publisert 7. juli 2018 kl 09.00
Sist oppdatert 7. juli 2018 kl 09.00
Relaterte artikler
Sebastian Schjerve sommersetup
Dette gjør freeskier Sebastian Schjerve om sommeren

Dette gjør skiprofilen på sommeren

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue