/ Folk

Er Martin Leite Gilleshammer ferdig med sykehus?

SOMMERPRATEN: Martin Leite Gilleshammers store mål er en vinter uten sykehusbesøk.

Sist oppdatert 21. juli 2017 kl 06.00
SOMMER MED MARTIN: Martin Leite Gilleshammer jobber i Barentshavet om sommeren (til venstre) og innimellom øver han seg på å fly den nye drona si (til høyre).
SOMMER MED MARTIN: Martin Leite Gilleshammer jobber i Barentshavet om sommeren (til venstre) og innimellom øver han seg på å fly den nye drona si (til høyre).

– Hei Martin. Hva var høydepunktet i vinter?

– Vinteren kom treigt i gang men inneholdt alt fra djup snø i Hodlekveskogen til brattkjøring i Chamonix. Men årets høydepunkt var nok i Chamonix med Ivar Løvik, en ganske hissig storm hadde lagt igjen store mengder med kvalitetssnø og vi kappkjørte med sinte franskmenn i hælene.

– Hva gjør du i sommer?

– Rehab med fiskestanga! Ligge i lyngen langt til fjells med kaffi frå Sognefjord Kaffibrenneri kokande på primusen, helst etter å ha landa en ørret eller to med flugestanga.

– Hvor er du helst om sommeren?

– Det blir dessverre alt for mye jobbing om sommeren, men en gang løpet av året må jo jeg og jobbe. Fem måneder vinterferie har sin pris.

– Hvilken aktivitet bedriver du helst om sommeren?

–  Jeg var uheldig og knekte ankelen på slutten av vinteren, så sommeren går med til rehab og målet er å være 100% frisk ved første snøfall.

HJEMMEBANE: Martin i aksjon med hue nederst hjemme i Harpefossen. 

– Hva er ditt forhold til sommerskikjøring?

– Har kanskje noen av mine beste skiminner fra sommerski. Det er lite som slår korte eller lange baksida på Stryn, eller en tur på Dalsnibba i midten av juni. Men de siste tre åra har det ikke blitt sommerski på grunn av jobbing. Jeg savner å sitte på Folven og lyge og skryte etter en lang dag på Tystigen.

– Hvordan er det egentlig å jobbe i Barentshavet, hva er det du driver med utpå der?

– Jeg er på borerigg og borer etter framtidas oljefelt, jobber litt og eter alt for mye god mat. Barentshavet er en fin arbeidsplass, fjorten dager i slengen med all inclusive.

– Hvem vinner RFC i 2018?

– Mange sterke kandidater, Trygg Lindkjølen, Ville Aarseth og Sondre Loftsgarden kan jo slå alle på ei ski! Høkkers har ett sterkt lag. Men nok Høkkers no, vi trenger nytt blod på toppen av pallen. Kanskje på tide at Nikolai Schirmer tar turen sørover under RFC.

– Hvem blir nestemann som stomper Vole-klippen i Røldal?

– Ville Aarseth! Eller undertegna. Vebjørn Enersen er jo som katten, lander alltid på beina.

– Hvilken is er best?

– Softis

– Når blir din neste skidag?

– Mest sannsynlig i romjula.

– Hva skal du få til i løpet av kommende skisesong?

– Etter å ha investert i drone har jeg store planer for kommende vinter, planen er å lage tidenes droneshots frå heimebana Harpefossen, så klart med catski inkludert. Eller fra hjemmebane to, som er Chamonix. Men det store målet må være en vinter uten sjukehusbesøk? Det blir vanskelig å nå.

– Hvilken edit bør leserne se akkurat nå?

– Ser ikke skifilm om sommeren, det er laks og ørret som gjelder no. Skip o` hoi! 

Publisert 21. juli 2017 kl 06.00
Sist oppdatert 21. juli 2017 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen