/ Folk

Schirmers nye film får premiere på Film Tour

Renessansemannen Nikolai Schirmer kommer med ny film.

Sist oppdatert: 14. august 2017 kl 10.03
PREMIERE: Filmen til Schirmer får premiere på Film Tour på Rockefeller 30. september.
PREMIERE: Filmen til Schirmer får premiere på Film Tour på Rockefeller 30. september.
Lesetid: 2 minutter

Kortfilmen har fått navnet 'Shapes' og slippes i høst. Den første muligheten til å se den får du på Fri Flyts Film Tour.

– Vi har gjort opptak i Revelstoke og Rogers Pass i Kanada, i Tignes og Chamonix i Frankrike og i Lyngen. Joonas Mattila har kjørt gimbal gjennom skogen og fløyet (og kræsjet) droner, samtidig og det har blitt skikkelig bra. Har aldri sett noen multitaske så heftig. "One man Hollywood productions" burde selskapet hans hete, sier Schirmer.

Foran kameraet finner du Schirmer, Flo Bastien og Asbjørn Eggebø Næss. Resten av Film Tour-programmet slippes de nærmeste ukene – følge med på friflyt.no og filmtour.no.

– Konseptet bak Shapes kommer delvis fra et firkantet fjell vi så fra bobilen i Kanada, delvis fra en passasje i Min Kamp 6 hvor Knausgård skriver om det å ta steget til siden inn i verden uten språk, verden uten kategorier, det å oppleve verden som den er, sier Schirmer.

I tillegg til å være dugelig skikjører og filmer er han nyutdannet jurist. Han har også skrevet og tatt bilder for Fri Flyt.

– Musikken i filmen er laget Great People og Reptile Master, så det blir dødsfett. Og så har vi trommer i editen! Inspirert av filmen 'Birdman' for de som har sett den. Tatt opp av kompis i København.

– Kommer du sjøl på Film Tour?

– Jeg blir med filmtouren til Oslo og Tromsø hvert fall, kanskje Bergen, og så kommer Asbjørn til Molde, Oslo og Trondheim.

– Hva er ditt sterkeste Film Tour-minne?

– Sterkeste minne er fra i fjor faktisk. Var akkurat passe brisen og fikk en slags åpenbaring av TGR segmentet fra Alaska. Eller så var det to år siden! Men var noe eget hvert fall. Ser vanligvis på skifilm alene, edru, mellom kontorarbeid, så det var fett å få en kollektiv opplevelse av det.

Her finner du turnelista til Film Tour. Billettene slippes 1. september.

Publisert 14. august 2017 kl 10.03
Sist oppdatert 14. august 2017 kl 10.03
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen