- Hvis denne skinnen virker, kommer jeg til å regne det som et mirakel, sier Karina Hollekim.

Hun driver for tiden med hardtrening på et treningssenter i Frankrike. Hver dag går flere timer med til svømme- og styrketrening, og en gang i uka har hun avtale med Dr. Puig. Han måler vinkelen i kneleddet og ser til at hun tåler den store treningsmengden hun blir utsatt for. Det er også han som jobber også med å spesialdesigne en slags skinne som skal gjøre henne i stand til å stå på ski og trene i fremtiden. Skinnen skal avlaste trykk på lårbeinet og fordele det på hoftebeinet og skinnbeinet i stedet.

Annonse

Hun er nå over halvveis i treningsoppholdet i Frankrike og godt på vei mot målet om å få trent seg opp til å bøye kneet i 115 graders vinkel. Ved ankomst var vinkelen 60 grader. Siste rapport fra Hollekim var at den var oppe i 84 grader.

- Jeg har som målsetning å forbedre meg med fem grader i uka. Uten evne til å bøye kneet, vil skikjøringa mi se veldig rar ut, sier hun.

Behandlingen Hollekim gjennomgår er svært smertefull. Det er arrvev som har festet seg til muskulaturen som gjør det så vanskelig å bevege kneleddet, og noe av behandlingen går ut på å bøye kneet mens arrene blir massert. Fysioterapeuten bruker en støvsugerlignende maskin som skal skille huden fra muskler og bein. En annen maskin som blir brukt, er en slags sjokkmaskin hvis jobb er å ødelegge musklene slik at de slipper taket på huden.

- Denne siste maskinen minner om slike som blir brukt til å knuse steiner, sier Hollekim som har “no pain, no gain” til motto for tiden.

Slik ser Karina Hollekims dager på opptreningssenteret ut:

08.00-12.30: Bassengtrening og trening med fysioterapeut.

12.30: Lunch med kjøtt, fisk, pasta, ost og bakevarer. Hollekim sier hun ikke trenger å bekymre seg over at hun er for tynn mer.

13.30-18.00: Ny treningsøkt. Smertefull behandling hos fysioterapeut, vektløfting og kondisjonstrening.

18.00: En utslitt Hollekim kan ta turen hjem.

Frikjører og basehopper Karina Hollekim ble hardt skadet etter en ulykke under en wingsuit-demonstrasjon i Sveits i september 2006. Hun brakk begge lårbeina og har vært gjennom mange og kompliserte operasjoner.