En av landets mest profilerte kvinneligere frikjørere, Karina Hollekim, ligger på sykehus i Lausanne i Sveits etter at hun for drøyt to uker siden brakk to lårbein under en fallskjermulykke.

Fri Flyt har fått følgende rapport fra Karinas far, Bjørn Sønsterud:

Annonse

Karina fløy en wingsuit-demonstrasjon i Villeneuve i Sveits under Red Bull Vertigo, som er en del av World Cup i akroflyving for paraglidere. Etter en helt normal skjermåpning, åpner hun vingene på vingedressen og løsner styrehåndtakene. Idet hun drar ned disse, begynner skjermen å gå i spinn.

Hun ser opp på skjermen og oppdager at den ene siden er trukket ned på grunn av en såkalt "tension knot". dvs. liner som har tvunnet seg rundt hverandre og dannet en knute. Dette prøver hun å løsne ved å dra hardt i bremsen. Uten resultat. Hun prøver så å kontre med å dra hardt ned på motsatt side, men skjermen spinner fortsatt. Dette skjer i så lav høyde at hun bare rekker å trekke ned bak-raiserne for å prøve å bremse fallet, også uten resultat. Hun treffer bakken i full spinn og med stor vertikal hastighet. Landingen skjer noe utenfor landingsområdet og bena smeller rett i en stor stein.

Ambulansepersonell er til stede på plassen og hun er på sykehuset i løpet av en drøy time. Venstre ben blir operert umiddelbart, men dessverre er hun så svak grunnet stort blodtap at det andre benet ikke kan opereres samtidig. Dette har to åpne brudd og er i 21 deler. Benet blir først operert 5 dager senere.

Operasjonen går bra, men noen dager etter oppdages det at det har gått infeksjon i benet. Denne stammer sannsynligvis fra bakken på stedet der hun landet og at hun hadde fått en gren gjennom benet fra en busk.

Hun blir operert igjen 3 dager senere for å fjerne bakteriene. Den første av 4 operasjoner med dette som hensikt. Først etter 6 operasjoner og 3.5 uker, lukkes det siste såret og hun er klar for hjemsending.

Karina sender en stor takk til alle som har tenkt på henne og gitt henne støtte i denne tiden.

Lausanne, 6. september 2006

Bjørn Sønsterud