"Du er heldig som er i live. Vi klarte å redde det høyre beinet ditt, men du vil aldri kunne gå igjen."

Dette var ordene fra Karina Hollekims lege i Sveits for litt over et år siden. Nå går hun helt uten hjelp.

Annonse

- Jeg ser ut som en pingvin når jeg går, men jeg har funnet ut at det ikke er det verste dyret å ligne på, sier Karina Hollekim.

Etter en lang sommer, er hun ferdig med et rehabiliteringsopphold i Frankrike og nyter nå en velfortjent ferie sammen med venner i Sveits. Hun brøt en stor barriere tidligere denne uka da hun klatret. Selv om hun har hatt stor fremgang og vunnet mange personlige seire den siste tiden, er det klart at Hollekim ikke vil kunne stå på ski i vinter.

- Jeg hadde forhåpninger om å kunne stå på ski mot slutten av sesongen, men det kommer dessverre ikke til å gå. Det går sakte fremover, men beinet vil ikke bli sterkt nok til da, sier hun.

Det største problemet er at legene ikke kan gjennomfore en operasjon som hun trenger fordi dette kan føre til en infeksjon slik at beinet må amputeres. I tillegg til å trene hardt for å bevise at leger kan ta feil, har Hollekim nå begynt å holde foredrag. Hennes første foredrag ble avsluttet til stående applaus fra tilhørerne.

- Jeg oppdaget at en kan få kick på denne måten også, sier hun.

Snart er det premiere på den timeslange dokumentaren "20 Seconds of Joy" som er en film om Karina Hollekims liv som skikjører og BASE-hopper. Hollekim skal reise verden rundt for å presentere filmen på ulike filmfestivaler.

Frikjører og basehopper Karina Hollekim ble hardt skadet etter en ulykke under en wingsuit-demonstrasjon i Sveits i september 2006. Hun brakk begge lårbeina og har vært gjennom mange og kompliserte operasjoner.