/ Folk

Prinsesse Ingrid Alexandra ikke videre til finale

Prinsessen ute av surfe-NM

Prinsesse Ingrid Alexandra røk ut i semifinalen under NM i surf.

Sist oppdatert: 28. oktober 2022 kl 13.39
IVRIG SURFER: Prinsesse Ingrid Alexandra under surfe-NM på Jæren. Foto: Carina Johansen / NTB
IVRIG SURFER: Prinsesse Ingrid Alexandra under surfe-NM på Jæren. Foto: Carina Johansen / NTB
Lesetid: 2 minutter

Under relativt beskjedne bølgeforhold på Borestranden (Jæren), røk Prinsesse Ingrid Alexandra (18) ut i semifinalen for juniorklassen i surf.

I kvartfinalen på Bore ble hun belønnet med 8,56 poeng i det tredje og siste heatet på fire utøvere. Nok til å ta henne videre i mesterskapet.

Men i semifinalen holdt det altså ikke for Ingrid Alexandra. Hun måtte ta til takke med 7,67 poeng mot Svenja Gesch (9,67) og Anna Lye 8,97). Dermed ble hun nummer tre av fire i heatet, der bare de to beste gikk videre.

Ida Bore og Maria Frogner er også klare til finale.

– Det er ganske små og utfordrende forhold, men vi håper på litt større bølger i morgen, sier Glen Imrie fra Jæren Surfeklubb Fri Flyt.

Borestranden er en lang og bred strand, som passer godt til surfekonkurranser, fordi bunnforholdene takler mange ulike forhold.

For å sikre best mulig forhold, har likevel arrangøren sikret seg muligheten til å holde konkurransen på Byberg og Sele, i tillegg til Borestranden.

– Nå fikk vi nettopp lov til å holde dette på Brusand også, sier Imrie som mener at det kan være den beste plassen for morgendagen.

Hvis værmeldingene slår til, kan mesterskapet forvente seg bølger på 1,5 meter med et relativt kort bølgeintervall (avstand mellom bølgene) på 8 sekunder. Uansett, mer lovende enn dagens marginale forhold.

VIDERE TIL SEMI: Under relativt beskjedne bølgeforhold på Borestranden sikrer prinsessen her en plass i semifinalen. Foto: Carina Johansen / NTB Foto: Carina Johansen / NTB
VIDERE TIL SEMI: Under relativt beskjedne bølgeforhold på Borestranden sikrer prinsessen her en plass i semifinalen. Foto: Carina Johansen / NTB Foto: Carina Johansen / NTB

Jæren er det området i Norge med mest aktivitet innen surfing. Med kort avstand til Stavanger, er dette et naturlig sted å holde en slik konkurranse. Her er det et titalls ulike steder å surfe for utøvere på alle nivåer.

Spotguide til 41 steder å surfe i Norge

Klassene som blir holdt er open kvinner, open herrer, longboard mixed (kvinner og herrer), junior gutter, junior jenter og til slutt en såkalt expression session (for surfere uten norsk statsborgerskap).

Det er Jæren Surfeklubb som arrangerer norgesmesterskapet.

Fri Flyt kommer tilbake til med oppdatering, samt andre vinnere i de andre klassene. Konkurransen pågår fortsatt.

Finalen i longboard går fredag, men alle de andre finalene går lørdag.

Rettelse: Fri Flyt skrev tidligere i denne artikkelen at Ingrid Alexandra var klar for finale. Hun var altså klar for semifinale.

Publisert 28. oktober 2022 kl 13.18
Sist oppdatert 28. oktober 2022 kl 13.39
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen