Fredag og lørdag denne uken har landets råeste surfere konkurrert i NM i bølgesurf på Jæren. Da juniorene skulle ut i vannet lørdag, gitt prinsesse Ingrid Alexandra til topps med 18.83 poeng.

Prinsesse Ingrid Alexandra er dyktig i flere actionsporter, og har blant annet flere gode resultater fra frikjøringskonkurranser på ski. Hun har blant annet en tredjeplass fra Vågå Freeride i vår.

Annonse

Men i helgen var det altså surfing, en idrett som står familien nært. Hennes far, kronprins Haakon, er selv en svært ivrig surfer og skikjører.

–  Vi kan bekrefte at prinsesse Ingrid Alexandra har vunnet NM-finalen i surfing for juniorkvinner, skriver Guri Varpe, kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, til VG. 

Ingrid Alexandra surf
I VANNET: Ingrid Alexandra i gult i vannet under konkurransen. Foto: Skjermdump

Det er også første gang det arrangeres en egen jenteklasse for juniorer. Det var fire deltakere med.

– Dette er første gangen det er egen jenteklasse i juniorkategorien, som er veldig gøy. Det er kjempekult om vi en gang får en dronning som surfer, sier Ingeborg S. Nakken, som er leder i Jæren surfklubb, til VG. 

Det er Jæren surfklubb som har hatt ansvaret for konkurransen. 

Ingrid Alexandra slo Sofie Nakken Lund, Emma Suphammer (også dyktig frikjører) og Mia Hugin.

Ingrid Alexandra fikk forøvrig Evi-ski da hun konfirmerte seg i fjor. I koronakrisen, med stengte skianlegg, var hun også med kongefamilien på topptur i Wyller.

Konkurransen pågår fortsatt.