/ Folk

Kronprins Haakon skal tale surfernes sak

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har takket ja til å være med i Norges Seilforbunds nyopprettede surfekomite. Kronprisen skal også sitte i komiteen for Europamesterskapet i surfing i Stavanger i 2017 og 2018.

Sist oppdatert: 26. november 2016 kl 11.12
Kronprins Haakon og Tore Kramer, leder av Norsk Surfklubb, etter møte på Solastranda i november. Foto Felix Skulstad.
Kronprins Haakon og Tore Kramer, leder av Norsk Surfklubb, etter møte på Solastranda i november. Foto Felix Skulstad.
Lesetid: 1 minutter

– Det utrolig kjekt og inspirerende at kronprinsen engasjerer seg i surfing. Etter flere møter er jeg positivt overasket over hans kunnskap om det norsk og internasjonale surefmiljøet. Dette er absolutt noe han brenner for, sier Tore Kramer, leder av Norsk Surfklubb i en pressemelding.

Kronprins Haakon er både en ivrig surfer og skikjører, og har nå altså takket ja til å engasjere seg i surfernes sak Komiteen skal arbeide med å organisere surfing som idrett i Norge - både med landslag og breddenivå.

Surfing er tatt opp som gren i OL i 2020.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

lll
lll

IVRIG: Kronprisen er også en ivrig skikjører. Her fra High Camp Turtagrø. Foto: Bård Basberg

– Å få Kronprinsen med i integreringsarbeidet er særdeles nyttig og ikke minst svært inspirerende. Han følger jo på denne måten opp familiens sterke interesse for idrett på sjøen, sier Tor Møinichen, President i NSF.

Når Europamesterskapet kommer til Norge for første gang i 2017 er også Kronprinsen engasjert.

– Det er første gang Europamesterskapet i surfing arrangeres i Skandinavia, så dette er en milepæl for idretten i Norge. Vi er veldig glade for å ha kronprinsen med på laget i arbeidet, sier Kramer.

Publisert 26. november 2016 kl 11.12
Sist oppdatert 26. november 2016 kl 11.12
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen