/ Folk

Kronprinsen åpner toppturhytte

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon åpner Den norske Turistforenings (DNT) nye hytte Haakonsbu i Kvæfjord onsdag 20. mars klokken 12:00.

Sist oppdatert: 11. mars 2019 kl 15.13
TOPPTURHYTTE: Toppturentusiast Kronprins Haakon skal stå for åpningen av Haakonsbu. Foto: Marius Dalsæg Sætre
TOPPTURHYTTE: Toppturentusiast Kronprins Haakon skal stå for åpningen av Haakonsbu. Foto: Marius Dalsæg Sætre
Lesetid: 2 minutter

Toppturhytte

Haakonsbu ligger i Johnsheimen, et fjellområde mellom Troms og Nordland. Mellom Austerfjorden i Gullesfjorden og Fiskefjorden i Tjeldsund. Hytta som har sengeplasser til 12 personer ble oppført i fjor høst, og ligger i Harstad Turlags viktigste turområde. Den nye hytta er et godt egnet utgangspunkt for toppturer med flere fjelltopper på over 1000 meter.

-Vi er stolte over at Kronprinsen besøker vår nye hytte og vil foreta den offisielle åpningen. Vi ser på det som en honnør til alle som gjør en frivillig innsats i Harstad Turlag og DNT for øvrig. Johnsheimen er et flott fjellområde på Hinnøya som nå blir bedre tilrettelagt for friluftsliv, sier Nils Erik Bakke, styreleder i Harstad Turlag.  

Les også: Test av topptursekker for langtur

Sikker ferdsel i vinterfjellet og topptur på ski inngår som deler av programmet ved Kronprinsens besøk.

-Kronprinsen er en erfaren toppturentusiast og vil med sin deltagelse rette oppmerksomheten mot hvilke vakre naturopplevelser DNT sine frivillige tilrettelegger for i Norge. Samtidig vil han løfte viktigheten av å ha nok kunnskap til å kunne gjøre gode vurderinger og valg både før og under en tur, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

Haakonsbu ble opprinnelig bygget i 1990 og er oppkalt etter Haakon Rønning. Rønning var en ildsjel i Harstad Turlag som også gjorde en betydelig innsats nasjonalt for DNT. Takket være stor dugnadsinnsats har Harstad Turlag nå både fått bygd ny hytte og ombygd gamle Haakonsbu til en sikringshytte med fire sengeplasser.

Les mer om Haakonsbu.

sW-800
sW-800

Den nye hytten er til høyre i bilde. Foto: Kristian Jakobsen

Bestill en toppturbok fra Fri Flyt  

Les også: Test av lette toppturbindinger

Publisert 11. mars 2019 kl 15.13
Sist oppdatert 11. mars 2019 kl 15.13
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen